Knot: Písek potvrdil účast na Francouzském týdnu

26. 4. 2016

Písek se zúčastní "Francouzského týdne". V jeho rámci se konají akce ekonomického, sportovního, vědeckého, vysokoškolského a kulturního rázu. Třetí ročník této akce, která se v Praze uskuteční od 8. do 16. června, bude klást důraz také na výměnu dobrých zkušeností, jak institucionálních, tak průmyslových, mezi českými a francouzskými samosprávami. A to v zájmu co nejlepší správy městských zdrojů a rozvoje inteligentních měst.

„Inteligentním a kreativním městům bude věnována samostatná konference, která bude určena především institucionálním představitelům a českým a francouzským podnikům, které se zapojily do inovací a do technologických řešení ve prospěch měst a jejich obyvatel,“ říká Jean-Jacques Gullaudeau z Francouzského velvyslanectví v České republice, který s touto nabídkou navštívil místostarostu Josefa Knota.

„Rádi bychom prezentovali naše vize, strategický plán, ale také úspěšnou aplikaci inovací. Také doufáme, že si uděláme ještě lepší přehled o tom, jak tuto problematiku řeší v jiných městech,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

„Jsem velice rád, že se Písek této konference zúčastní a podělí se zástupci českých i francouzských měst o své zkušenosti, už kvůli velkému zájmu o inteligentní řešení ve prospěch co nejlepší správy městského životního prostředí i vazeb s jejich obyvateli,“ dodává Jean-Jacques Gullaudeau.

Petra Šebestíková

krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme