Jak revitalizovat historické centrum Písku napoví urbanisticko-výtvarná soutěž

18. 6. 2015

Urbanisticko-výtvarná soutěž určí novou podobu centra města Písek. Předmětem zadání je revitalizace Velkého náměstí, Alšova náměstí a přilehlých ulic. Součástí studie bude doprava, parkování i zeleň. „Mezi tematické okruhy patří také povrch komunikací a chodníků, vytvoření klidového prostoru na ploše Velkého náměstí, návrh veřejného osvětlení, laviček nebo třeba odpadkových košů. Zpracována by měla být také lokalizace možnosti zřízení předzahrádek,“ uvedl Václav Filip, vedoucí odboru rozvoje a investic.

V současné době se konzultují Soutěžní podmínky s Českou komorou architektů. „Samotné schválení Soutěžních podmínek je předpokládáno na mimořádném jednání rady města koncem měsíce července. Následně bude soutěž vyhlášena,“ vysvětlil městský architekt Josef Zábranský.

Jako odborný znalec z hlediska dopravy byl do soutěže přizván profesor Miroslav Svítek, děkan fakulty dopravní na ČVUT. „Jsem velmi rád, že s námi pan děkan navázal spolupráci. Je to kapacita ve svém oboru, ale také spoluautor projektu Smart City Písek. Celá studie tak bude mít vazbu na modro-žlutou knihu,“ uzavřel místostarosta Josef Knot (TOP09).

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme