IHC Písek má nové vedení

1. 8. 2013

Situace píseckého hokeje je neutěšená, tím asi neříkám nic nového. Nejinak je tomu i v dalších městech jihočeského kraje, v Českých Budějovicích, Táboře, Jindřichově Hradci…
IHC, s.r.o., je v insolvenci a na bedra občanského sdružení IHC tak padá odpovědnost za provozování nejen mládežnického hokeje, ale i A mužstva. Za těchto okolností to bude právě výbor, který převezme zodpovědnost za organizaci hokeje i za jeho finanční zajištění – a nalejme si čistého vína, zapotřebí jsou prostředky nemalé. Dozorčí rada pak bude pojistkou proti tomu, aby garantovala transparentnost hospodaření občanského sdružení IHC. Nikdo z nás přeci nechce, abychom se za rok dva ocitli ve stejně bezvýchodné situaci.
K tomu, abychom tento úkol zvládli, je třeba kompetentních lidí, kteří dokáží řídit, zajistit potřebné prostředky i kontrolovat hospodaření klubu. Je třeba říci, že dokud si na to písecký hokej nevydělá, jsou všechny volené funkce bez nároku na odměny. Je nabíledni, že v orgánech občanského sdružení musí zasednout i představitelé Sokola Radomyšl, kteří nám nabídli pomocnou ruku a bez jejichž podpory by další úsilí občanského sdružení IHC nemělo žádný smysl. Těmito lidmi jsou podle mého osobního názoru právě kandidáti nominovaní do výboru: Jiří Kuník (za Sokol Radomyšl), Zdeněk Šťastný, Vladimír Hanus, Zbyněk Červinský, Jiří Pokorný, Jiří Černý a v neposlední řadě i já, především proto že jako představitel města mohu nabídnout píseckému hokeji určitou podporu ve vedení města. Domnívám se, že s těmito lidmi má smysl usilovat o návrat píseckého hokeje na ligový led…

Jsem rád, že členská schůze dne 29.7. navolila do funkcí všechny kandidáty. Je to první krok k tomu, aby se zas mohl písecký hokej postavit na pomyslné brusle. Na druhou stranu nás čeká ještě dlouhá cesta, na které musíme stabilizovat hráčský kádr i vedení klubu, vybudovat potřebné zázemí, přesvědčit sponzory, že písecký hokej se vyplatí podpořit, nastavit kritéria pro zajištění průhledného hospodaření. A především – obnovit důvěru v písecký hokej u našich fanoušků.

Závěrem bych rád poděkoval Petru Pechkovi a skupině S.N.O.P, která je i nadále ochotna spolupracovat a podílet se finančně na podpoře mládežnického hokeje. Díky firmě Kunststoff-Fröhlich a dalších drobných sponzorů máme v tuto chvíli přislíbené prostředky pro zakoupení vybavení pro A tým.

JUDr. Josef Knot
Nový člen výboru IHC Písek
a místostarosta města Písek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme