I čtyřnozí přátelé si zaslouží naši pomoc

21. 12. 2015

Nejen před Vánocemi, ale v každou roční dobu bychom měli cítit potřebu pomáhat. A nezáleží už na tom, zda podporujeme děti, seniory, zvířata v útulku...
Již několik let podporuji nemocné děti formou pravidelného měsíčního příspěvku Dobrému andělovi a nyní jsem obrátila svoji pozornost také na čtyřnohé tvory.
V tomto roce v létě jsme založily s bývalou majitelkou hotelu Zvon, Alenou Mikešovou nadační fond na pomoc pejskům a kočičkám. Velmi nemile mě překvapilo, kolik psů a koček potřebuje nový domov, kolik se již v útulcích narodilo a nepoznalo nikdy vlastního pána nebo paničku, kolik se jich do útulku dostalo přímo z ulice a kolik jich bylo týraných…
Vím, že nejde zachránit „celý svět“ a tím pádem ani všechna odložená, smutná a psychicky či mnohdy i fyzicky zničená zvířata. Ale když ne za celý rok, tak alespoň před Vánocemi, v době hojnosti a lásky, zkuste něco nadělit také těmto čtyřnohým potřebným tvorům, možná i u někoho z Vás by mohl někdo z nich najít klid a nový domov. Pro inspiraci si stačí na facebooku najít například veřejnou skupinu „hledáme domov pro tyto psy“.
Z vlastní zkušenosti vím, jak dokáží být tito „adoptovaní“ čtyřnozí přátelé vděční, sama jsem majitelkou jednoho z nich.
Pokud budete mít i Vy potřebu nějak pomoci, předem Vám děkuji za všechna odložená stvoření.

Antonie Šaldová
předsedkyně výboru MO TOP 09 Č. Budějovice

Štítky
Osobnosti: Antonie Šaldová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme