Drakiádě stačil alespoň vánek

9. 10. 2015

Desátý jubilejní ročník drakiády si našel konečně snad svůj stabilní útulek na louce při autobusové zastávce Na Vyhlídce. Za velkou vstřícnost při poskytnutí místa pro realizaci drakiády patří poděkování panu Malému a panu Šestákovi. Předcházející místa konání drakiád jsou totiž buď zastavěna, nebo připravena k výstavbě.

Starousedlíci sice tvrdí, „že vítr na Srubci bydlí“, v letošním roce to bohužel neplatilo. Právě v době, kdy vítr měl ukázat svoji sílu, si klidně odletěl někam úplně jinam. Naštěstí nám stačil alespoň jeho slabý závan, aby se draci v rukou znalců dostali do nebes.

Vyvrcholením celé drakiády bylo odtajnění velkého barevného dračího vejce. Vejce samo bylo překvapením nejenom pro děti, ale i pro dospělé. Kdo kdy viděl dračí vejce?

Této mimořádné události a možnosti vyfotografovat se s ním, využily všechny děti. Fotografickou dokumentaci si můžete prohlédnout na webových stránkách fotografa Dana Lorence: www.danlorenc.cz/drakiada.

Letošní drakiáda by rozhodně nebyla nejen bez všech, kteří přiložili při její přípravě a realizaci ruku k dílu, ale také bez malých i velkých účastníků. Proto všem patří velký dík.

A jaké to bude příští rok? Nějaké překvapení se určitě najde. A hlavně, aby příští rok bylo počasí takové, jaké bychom si přáli všichni: slunečné, větrné, prostě takové, jaké má být.

Ladislav Prach (TOP 09)

za spolek občanů Srubce

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme