Část nájmu nebytových prostor Budějovice podnikatelům prominou i za červen až srpen

6. 9. 2021

Českobudějovičtí radní na svém pondělním jednání schválila prominutí úhrady části nájemného podnikatelům, kteří mají své provozovny v nebytových prostorách města. A to za měsíce červen až srpen. Návrh ještě půjde do zářijového zastupitelstva, kterému rada doporučila tento materiál také schválit.

„Nájemné chceme prominout za startovací období, kdy už pominula mimořádná opatření a podnikatelé mohli své provozovny znovu otevřít. Tak jako v předchozím období navrhujeme pro ty, kteří museli mít úplně zavřeno, slevu ve výši padesáti procent,"zmínil náměstek primátora Tomáš Bouzek. 

U ostatních podnikatelů se budou žádosti posuzovat individuálně. „U nich by pak mělo jít o prominutí čtyřiceti procent nájemného. Kritérium bude, do jaké míry je mimořádná opatření poškodila. Chceme podnikatele podpořit, prožili těžké období. A uživit je jako podnikatel v této době není vůbec jednoduché,"dodal náměstek. 

Pro podnikatele, kteří měli na základě mimořádných opatření své provozovny zavřené, město České Budějovice vyčlenilo v rámci této podpory celkem 1,6 milionu korun. Pro individuální žádosti je to pak 200 tisíc korun.

Lucie Váchová

Zdroj: Jižní Čechy TEĎ, 24. 8. 2021

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme