Budějovice podporují své sportovce

22. 4. 2015

Třetina z českobudějovického rozpočtového přebytku z minulého roku už zná svého adresáta. „Částku ve výši 10 miliónů korun bez DPH si mezi sebe rozdělí tři sportovní kluby, hokejistům je určeno 5 miliónů korun, fotbalisté obdrží tři milióny a volejbalisté dva milióny korun. Podporu ve stejné výši dostaly Motor, Dynamo i Jihostroj už v loňském roce. Město si za tyto prostředky objedná u těchto sportovních klubů reklamu, například v podobě městského znaku na dresech či na panelech na stadiónech,“ uvedl náměstek primátora pro majetek města Tomáš Bouzek (TOP 09) a dodal: „Další prostředky mohou být klubům poskytnuty v návaznosti na jejich výsledky.“

Podle náměstka chce rada města dát tímto rozhodnutím najevo, že město České Budějovice je městem sportu a že logo města na dresech sportovců je dobrou reklamou pro Budějovice.

Město ale nezapomíná ani na ostatní sportovce. „Finanční prostředky pro ostatní sporty plynou z dotačního programu na podporu sportu a volnočasových aktivit,“ doplnil Tomáš Bouzek.

Rozhodnutí rady města ale musí ještě posvětit zastupitelé.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme