Bouzek: Osobně doporučuji, volte Karla Schwarzenberga

23. 1. 2013

Vážení spoluobčané.
Děkuji všem, kteří se zúčastnili prvního kola prezidentské volby. V této souvislosti si Vás dovoluji zdvořile poprosit, abyste stejně učinili i v kole druhém, a bude-li to pro Vás přijatelné, podpořili v něm Karla Schwarzenberga.
Věřte, že tuto výzvu nevnímám jako součást jakékoliv stranické kampaně, ale jako moji občanskou povinnost. Jsem si více než kdy jindy vědom důležitosti tohoto okamžiku ve smyslu dalšího směřování České republiky a ovlivňování politiky ze strany prezidenta republiky.
Karel Schwarzenberg je člověk slušný, čestný, inteligentní, vzdělaný a pracovitý. O prezidentský úřad se neuchází za účelem osobního prospěchu. Jeho rodina byla pronásledována nejdřív nacisty, pak i komunisty, navzdory tomu se ale nikdy České zemi nezpronevěřila. Sám Karel Schwarzenberg pro ni vykonal mnoho v době nesvobody, poté, co jeho rodinu vyhnala z jeho rodných Čech komunistická lůza. Jako prezident Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva se zasazoval o zlepšení situace v této oblasti ve východní Evropě. Hned po listopadu 1989 se vrátil do vlasti a již v červenci 1990 byl jmenován kancléřem prezidenta Václava Havla. Jeho renomé v zahraničí je způsobilé přinést mnoho pozitivního pro výkon prezidentských pravomocí na mezinárodním poli.
Přestože se Karel Schwarzenberg rozhodl pro kampaň pozitivní, sám za sebe se musím a chci dotknout osoby jeho protikandidáta Miloše Zemana. Od dob opoziční smlouvy si o něm nemohu dělat žádné iluze. Právě opoziční smlouvou si s Václavem Klausem rozdělili moc v zemi, čímž oba značně přispěli k další morální degradaci naší politické scény. Detailnější představu o tom, co všechno je Miloš Zeman ochoten udělat pro získání a udržení moci, jsem si udělal po přečtení Kmotra Mrázka od Jaroslava Kmenty. Zejména ve třetím díle této knihy je popsáno tunelování bank, jiných obchodních společností a samozřejmě státu spojené s rozsáhlou korupcí na nejvyšších místech. Z policejních odposlechů vyplývá, jakým způsobem byl do daných kauz zapojen, vedle dalších „Zemanových lidí“, Miroslav Šlouf, pravá ruka Miloše Zemana, od kterého se Zeman nikdy nedistancoval. I přes poskytnuté důkazy se ho zastával a do dnešní doby s ním spolupracuje. Miroslav Šlouf byl dlouholetým členem KSČ, po svém odchodu z ČSSD vstoupil do Strany práv občanů Zemanovci, kde momentálně zastává pozici předsedy Krajského výboru SPOZ Praha; založil Občanské sdružení "Přátelé Miloše Zemana“. Ve stejné věci oslovuje Miloše Zemana Jan Urban ve videozáznamu nazvaném Milošku, žaluj…!: http://youtu.be/I3ssx8Qxao0
Propojení starých mocenských struktur je naprosto zřejmé i ze spuštěné antikampaně proti Karlu Schwarzenbergovi vedené po společné ose Klaus – Zeman, jakož i z předcházející prezidentské amnestie, která ještě před koncem Klausova mandátu hasí potenciální potíže zájmových osob a zastavuje celou řadu těch nejzávažnějších hospodářských kauz právě z doby opoziční smlouvy. V jednom ze svých vyjádření k amnestii jsem se ptal: Cui bono?... Odpověď na tuto otázku je více než zřejmá.
Dovolím si proto apelovat na Vás všechny. Ověřte si mnou uváděné skutečnosti, zhodnoťte je a jděte ke druhému kolu voleb! Jde o budoucnost nás všech! Vaší podpory si vážím a děkuji za ní.

S pozdravem

Tomáš Bouzek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme