Bouzek: Opakování je matkou hlouposti

22. 2. 2013

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje, se již záhy po volbách dohodl s komunistickou stranou na koaliční vládě. Nedbal varovných hlasů, že komunisté se nedokázali dostatečně věrohodně distancovat od své totalitní minulosti, naopak velmi chvátal, aby už měl podepsanou smlouvu o koaliční spolupráci s odkazem na respektování vůle voličů.
Pochybuji, že voliči opravdu stáli o to, aby v čele kraje, vlastně krajů, neboť k podobné situaci dochází i v kraji Karlovarském či Zlínském, zasedli lidé spolupracující s STB, jako je tomu v případě majora pohraniční stráže Václava Kučery, alias „majora Zemana“. Navíc lidé, kteří práci pro tento nástroj komunistické zvůle nepovažují za morální poklesek. A nejde jen o ně. Je příznačné, že podpory se Václavu Kučerovi dostalo od celého komunistického klubu, od poslance a zastupitele Petra Braného i samotného předsedy KSČM Vojtěcha Filipa.
Co více může svědčit pro to, že svázanost s totalitní minulostí není jen jednotlivým excesem jednotlivých členů, ale jde o většinový postoj této strany.
Podobnou chybu kdysi udělali Němci, když také úspěch Hitlerovy NSDAP považovali za vůli voličů a legitimní oprávnění pro účast na moci. Proč ji musíme opakovat znovu?

JUDr. Ing. Tomáš Bouzek
radní města České Budějovice
člen Expertní komise TOP 09 pro bezpečnost, justici a boj proti korupci

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme