× Pojďte do toho s námi.

Tomáš Trantina - nový předseda budějovické organizace TOP 09

29. 3. 2017

Členové místní organizace TOP 09 České Budějovice si 27.3.2017 na sněmu zvolili nové vedení. Předsedou organizace byl jednomyslně zvolen Tomáš Trantina.

Tomáš Trantina vystudoval ČVUT Stavební fakultu, TOP 09 aktivně reperezentuje v komisi rady města České Budějovice pro rozvoj a architekturu.

Místopředsedou se stal poslanec a historik Zdeněk Bezecný. Ve výboru ještě jako řadoví členové zasednou: Nela Bjalkovová, František Hřídel, Václav Kaska, Oldřich Souček a Táňa Šaldová.

Ve svém úvodním proslovu ve funkci předsedy českobudějovické organizace Tomáš Trantina poděkoval předchozímu vedení a nastínil své plány pro dvouleté období svého mandátu. V tomto období nás čekají volby do poslanecké sněmovny a o rok později volby do zastupitelstev měst a obcí.

Mým záměrem je aktivizovat nejen naší členskou základnu, především odborníky, kteří nás reprezentují v komisích města, či naše podporovatele a sympatizanty, ale chtěl bych oslovit i další občany či spolky, které se spolupodílejí na veřejném životě v našem městě. Spolu s nimi vygenerovat klíčová témata, o které se Budějičáci dlouhodobě zajímají, a přetavit je do podoby určité Vize pro Budějovice, která by dávala směr našemu úsilí,“ představuje své ambice nový předseda.

Nového předsedu podpořil svým projevem i poslanec a nový místopředseda Zdeněk Bezecný, který také považuje práci na Vizi jako příležitost oslovit i politicky neangažované občany.

„Dnes je moderní hájit si politické „panenství“ a neorganizovat se v politických stranách. Ale skrze Vizi můžeme zapojit občany do řešení konkrétních problémů,“ řekl po zvolení Zdeněk Bezecný.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09