Jihočeská TOP 09 nominuje na místopředsedu strany Pavla Klímu

22. 11. 2017

„Rozhodl jsem se, že přijmu nabídku ucházet se o pozici místopředsedy strany. Jsem přesvědčen, že vzhledem k úspěchu jihočeské TOP 09, která ve volbách do sněmovny získala mandát, si naše organizace zaslouží mít svého zástupce v nejužším vedení strany,“ uvedl Pavel Klíma, ředitel školy v Malšicích.

Podporu si Jiří Pospíšil na jihu Čech získal také při nedávné návštěvě, kdy pojmenoval priority TOP 09 pro budoucí období. Strana by se měla zaměřit na komunální a senátní volby, na hledání silných regionálních osobností i na spolupráci se středopravicovými stranami. „V čase, kdy má Andrej Babiš od prezidenta Miloše Zemana slíbenou toleranci vlády bez důvěry, je naší povinností pokusit se navázat spolupráci s ostatními středopravicovými stranami,“ řekl jihočeským spolustraníkům Jiří Pospíšil.

TOP 09 by si to může vyzkoušet už v rámci komunálních voleb. V některých obcích a městech by mohla skládat společné kandidátky, i když skutečným testem možností spolupráce především se stranami STAN a KDU-ČSL budou volby do Evropského parlamentu. „V úvahu připadá možnost postavit jednu kandidátku. Bylo by to logické. Se starosty i lidovci sedíme v Evropském parlamentu v jedné frakci a velmi dobře spolupracujeme,“ navrhuje Jiří Pospíšil. Je přesvědčen, že je načase překonat vzájemné spory a více než na to, co strany rozděluje, napnout síly na hledání společných cílů. Kandidátka tří stran by podle jeho slov mohla v evropských volbách uspět. „Už při posledních volbách naše strana skončila těsně druhá a společně bychom mohli získat i 20 procent,“ říká Jiří Pospíšil.

Zajímavým projektem, který u nás na jihu představil, jsou komunální kandidátky mladých lidí pod hlavičkou TOP 09. „Už při kampani jsem u vás na jihu sledoval, jak aktivní je mladý jihočeský TOP tým. Mladí lidé by měli získat příležitost angažovat se ve veřejném životě, a proto jsme na celorepublikovém setkání členů TOP týmu v Brně nabídli mladým lidem, že v obcích, kde nepostavíme kandidátku, by mohli postavit kandidátku vlastní pod hlavičkou TOP 09,“ navrhl kandidát na předsedu Jiří Pospíšil.    

„Svým projevem i otevřenými odpověďmi na četné dotazy našich členů si Jiří Pospíšil vysloužil podporu pro svou kandidaturu na post předsedy TOP 09 u většiny jihočeských delegátů celostátního sněmu TOP 09,“ potvrdil krajský předseda TOP 09 Tomáš Bouzek a dodal: „Musím potvrdit zájem mladých lidí o práci v TOP 09. Od voleb registrujeme u nás v jihočeské organizaci 17 přihlášek do strany, z těch je 90 procent právě od lidí ve věku 18 až 25 let“.

 

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme