Kothbauer: Chci víc mluvit s podnikateli

30. 9. 2018

Pochází z Jihlavy, ale díky studiu i práci poznal Brno, Prahu, Istanbul či Beerševu. Před několika lety pak mimo jiné díky své manželce zamířil do Tábora. „Díky těm zkušenostem jsem získal nový pohled. Tábor mě nadchl. Zamiloval jsem se do něj. Je to skvělé místo pro život. To však neznamená, že tady není řada věcí, na kterých můžeme pracovat,“ říká Kryštof Kothbauer, lídr TOP 09 pro podzimní volby.

Do zahraničí zamířil během působení na Masarykově univerzitě v Brně, kde studoval sociologii a mezinárodní vztahy. Semestr si vyzkoušel v Izraeli i v Turecku. Zejména zkušenost z Izraele byla intenzivní. „Na vlastní kůži jsem tam zažil válku, bombardování a schovávání se v krytech před palbou. Člověka to pochopitelně ovlivní,“ vypráví.

Poté Kothbauer pracoval pro Úřad vlády v oblasti evropské politiky a vyzkoušel si i pozici projektového manažera v oblasti start-upů v agentuře na podporu podnikání Czechinvest.

Nyní se živí jako projektový manažer a věnuje se investiční výstavbě. Právě podnikání v Táboře je pro něj důležité. „Chtěl bych podnikatelům víc naslouchat a být s nimi v úzkém kontaktu. Nemůžeme změnit daňové zatížení či nedostatek pracovních sil, ale můžeme pomáhat třeba s hledáním prostor,“ věří.

Kromě toho chce 29letý politik řešit dopravu. Veřejně proto kritizoval současné vedení města za to, že podle něj nezvládlo naplánovat rekonstrukci Budějovické ulice s dalšími pracemi v režii kraje. Věnovat se chce i parkování. „Lokality nejsou nafukovací, ale můžeme využít různá chytrá řešení, jako je parkovací aplikace,“ zmiňuje a dodává, že považuje za prioritu i parkovací dům na Starém Městě a parkování v okrajových částech.

Důležitá je pro něj i bezpečnost. Ta trápí i místní, což vzešlo z průzkumu, který si strana dělala na jaře. „Bavíme se hlavně o Husově parku a nádraží. S těmito lokalitami jsou lidé nespokojeni. Měli by pocítit větší aktivitu strážníků v ulicích. Problém se dá řešit i s neziskovkami a dalšími organizacemi, které mohou pomoct,“ říká lídr a hlavní priority uzavírá správou majetku a investicemi. Na ně by podle něj radnice mohla získat finance například díky velkému bytovému fondu.

Před Kothbauerem tak teď stojí náročné týdny. „Času moc není. Jsem čerstvě ženatý a zaměstnávají mě práce a politika. Jinak mám ale moc rád turistiku. Pasivně sleduji sport včetně hokeje a fotbalu. Zajímám se o výsledky Táborska a dalších týmů z okresu,“ usmívá se Kothbauer, který si rád zajde na koncert i do divadla. 

Jakub Bartoš

Zdroj: 5plus2.cz, 24. 8. 2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme