Součástí vládnoucí koalice v Prachaticích je TOP 09!

16. 11. 2010

Dne 15. listopadu 2010 bylo na ustavujícím zastupitelstvu města Prachatice zvoleno nové vedení města, jehož součástí je i radní za TOP 09 Mgr. Hana Mrázová. TOP 09 má v městském zastupitelstvu zastoupení ještě v osobě MUDr. Zdenky Koptíkové.

Do středopravé koalice, kterou ustavili podpisem koaliční smlouvy dne 11.11. 2010 zástupci ODS, Pro Prachatice, TOP 09 a Volby pro město na poslední chvíli přistoupili i zástupci KDU-ČSL. Těm byly pro vstup do koalice dveře otevřeny, pokud sleví ze svých požadavků, které nebyly pro ostatní členy koalice akceptovatelné.

Uvedené politické strany a sdružení tak vytvořily koalici o síle 13 mandátů z 21 členného zastupitelstva. Strany koalice se dohodly na na níže uvedeném personálním obsazení vedení radnice a Rady města, které bylo na ustavujícím zasedání zastupitelstva odsouhlaseno dne 15. listopadu.

Starosta : Ing. Martin Malý (ODS)
Místostarosta: Bc. Ing. Robert Zeman (PRO Prachatice)

Radní:
Mgr. Hana Mrázová (TOP 09)
Bc. Andrea Tajanovská (PRO Prachatice)
Kamil Štěpán (PRO Prachatice)
Mgr. Růžena Štemberková (KDU-ČSL)
Mgr. Alexandr Zikmund (ODS)

Vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Mgr. Růžena Štemberková, radní za KDU-ČSL, se do tří měsíců musí rozhodnout, kterou funkci bude vykonávat, protože vedoucí odboru i radní být ze zákona nemůže.



Jan Sláma
Předseda MO Prachatice

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme