U nemocnice v Písku se bude lépe parkovat

28. 7. 2018

Město Písek v těchto dnech zahájí zadávací řízení veřejné zakázky na rekonstrukci ulice Karla Čapka. Na svém červencovém jednání o tom rozhodli písečtí radní.

„Cílem rekonstrukce je zlepšení funkčních ploch a navýšení kapacity parkovacích stání v ulici Karla Čapka. Upraven bude úsek vedoucí podél areálu nemocnice od křižovatky s ulici U Obory po manipulační plochy hromadných garáží,“ informuje místostarosta Josef Knot.

Vedle nových kolmých i podélných parkovacích stání při okrajích komunikace počítá projekt také s umístěním podzemních kontejnerů na tříděný odpad, a to v těsné blízkosti křižovatky s Preslovou ulicí. Opraveny budou také manipulační plochy před garážemi v jižní části řešeného území. V rámci této rekonstrukce budou ještě navrženy parkovací plochy pro vozidla obyvatel bytového domu čp. 1, 3 a 5.

„Předpokládané náklady činí 9,2 milionu korun bez DPH. Pokud vše půjde podle plánu, smlouva s vybraným dodavatelem by mohla být podepsána ještě v létě a na podzim by se mělo začít stavět. Rekonstrukce potrvá zhruba pět měsíců, tedy do února příštího roku,“ říká Josef Knot.

Lokalita u nemocnice se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Chybí rezidentům, návštěvníkům nemocnice i dalších krajských organizací, které se nacházejí poblíž. Vloni v září město představilo veřejnosti Studii nástupních prostor nemocnice Písek, kterou zpracoval architekt Vladimír Krajíc.

„Úpravou ulice Karla Čapka chceme odstartovat celkovou revitalizaci tohoto území,“ představuje plány místostarosta. „Mezi Budějovickou ulicí a nemocnicí bude vybudováno dvouúrovňové parkoviště. Ve spodní části s téměř šedesátkou míst, která by sloužila pro návštěvníky centra města i nemocnice. Kapacitu horní části, zhruba dalších šedesát míst, by využívala nemocnice a Domov Světlo. V lokalitě tak vznikne nový plnohodnotný městský prostor s mobiliářem a upravenou zelení. Podařilo se nám domluvit s Jihočeským krajem, že bude spoluinvestorem a zaplatí zhruba polovinu nákladů.“

Petra Šebestíková

krajská manaerka TOP 09