Truck-centrum je dalším přírůstkem v písecké průmyslové zóně

7. 11. 2015

Jednou z dalších služeb, kterými chce vedení města Písek zvýšit standard nabízených služeb písecké průmyslové zóny je vybudování Truck-centra. Písečtí zastupitelé rozhodli o prodeji pozemku pro vybudování Truck-centra se servisem pro nákladní a užitková vozidla v přepokládaných investičních nákladech 45 milionů Kč.

„Tento záměr chtělo město realizovat již v roce 2008, když usnesením zastupitelstva města schválilo záměr pronájmu a budoucího prodeje části pozemků mezi starou a novou komunikací mezi Prahou a Pískem, za účelem vybudování truckparku a sběrného parkoviště pro osobní automobily. Došlo i ke změně územního plánu ve vztahu k těmto pozemkům. Přes veškerou snahu se však městu v minulosti nepodařilo najít investora. Naplnit tento záměr by se mohlo podařit jednomu z žadatelů o pozemky vedle elektrorozvodny v průmyslové zóně,“ popisuje průběh záměru místostarosta Josef Knot (TOP09) a doplňuje: „Truck-centrum bude dle záměru společnosti zahrnovat administrativní a ubytovací část, servisní budovu a parkovací stání pro účely Truck-centra s kapacitou minimálně 30 parkovacích stání pro nákladní vozy, minimálně 20 parkovacích stání pro osobní vozy a minimálně 15 parkovacích stání pro užitkové vozy. Investor nabízí za pozemky částku odpovídající zásadám pro prodej městských pozemků. Celková částka je více než 6,5 miliónu korun.“

Průmyslová zóna v Písku, která v současné době poskytuje přes 3000 pracovních míst, vznikla v roce 1995 příchodem prvního investora – společnosti Schneider Electric a.s. Od té doby se město Písek trvale snaží přímo či nepřímo zvyšovat úroveň zázemí zóny a služeb v ní poskytovaných.

„Každoročně dochází k úpravám jízdních řádů městské hromadné dopravy podle potřeb jednotlivých zaměstnavatelů. Po dohodě s Českými drahami tak vznikla nová vlaková zastávka Dobešice. V průběhu let také došlo k vybudování sítě chodníků a cyklostezek, včetně veřejného osvětlení, spojujících město s jednotlivými areály. Jednou z dalších etap by mělo být vybudování chodníku a cyklostezky podél ulice Dobešická, v úseku mezi ulicí Stanislava Maliny a Čížovská. Mezi nepřímou podporu můžeme zařadit vznik logistického centra přímo v průmyslové zóně či výstavbu ubytovny pro zaměstnance v Dobešicích,“ dodává Josef Knot.

Petra Šebestíková

krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme