× Pohněme s tím. Společně!

Písek chce regenerovat prostor před nemocnicí

2. 10. 2017

Písek chce přestavět prostor před nemocnicí. Mimo jiné tak vznikne více než stovka nových parkovacích míst.

Město chce upravit prostor v oblasti ulic Budějovická a U Obory, která je momentálně neudržovaná a rostou tam náletové stromy a keře. Předpokládaná regenerace lokality bude stát přibližně 25 milionů korun bez daně. Řekla to mluvčí písecké radnice Irena Malotová.

„Hlavním cílem návrhu je vrátit zanedbané území k běžnému užívání a co nejlépe ho začlenit do stávajícího městského prostoru. Tím by tato lokalita získala zcela novou kvalitu,“ uvedl architekt města Josef Zábranský.

V současnosti vede před nemocnicí parovodní potrubí písecké teplárny. Společnost však počítá s tím, že jej změní na horkovodní, které bude pod zemí. Město by tak chtělo místo systematičtěji upravit, vysázet travnaté plochy a doplnit je chodníky. Nové parkovací plochy budou přístupné z Budějovické ulice i ze stávajícího parkoviště před nemocnicí.

„Ve dvou úrovních by zde mělo být jednak městské záchytné parkoviště s kapacitou 59 míst a dále na pozemcích kraje bude řešeno parkování pro dalších 60 vozů - tato kapacita by sloužila hlavně nemocnici a domu s pečovatelskou službou Světlo,“ uvedl písecký místostarosta Josef Knot (TOP 09).

ZdravíEuro

Volby: