Knot: Bezpečnější cesta do práce po nové lávce

30. 1. 2018

Zajistit bezpečnější cestu pěším i cyklistům do zaměstnání, škol, úřadů i míst pro volnočasové aktivity by měla cyklostezka, chodník a lávka, které propojí lokalitu Hradiště s průmyslovou zónou. 

Investiční akce je rozdělena na dva samostatné stavební objekty. Prvním je cyklostezka a chodník, která povede kolem sportovišť mezi hřištěm s umělou trávou a železniční tratí k hotelu Cadillac, kde se napojí na stávající cyklotrasu do průmyslové zóny. Na pravém břehu Otavy její trasu bude určovat cyklostezka vedle areálu Jitexu, pod železniční tratí se pak napojí na cyklocestu vedoucí na Hradiště - viz přiložená mapa.

Druhým objektem je lávka přes řeku Otavu od architekta Josefa Pleskota- viz obrázek níže. Zhotovitelem lávky za více než 48 milionů korun s DPH bude společnost Metrostav a. s., která v opakovaném výběrovém řízení nabídla nejvýhodnější cenu. Výběrové řízení na dodavatele cyklistické stezky a chodníku bude vypsáno v únoru. Předpokládaná cena stavby včetně technického zajištění a inženýrské činnosti činí 13,5 milionu korun.

Město Písek podalo na cyklostezku a chodník z Hradiště do průmyslové zóny Písek žádost o dotaci ve výši 20 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Pokud budeme úspěšní, pokryjí dotační prostředky 90 procent způsobilých výdajů na cyklostezku a přes 14 procent výdajů na lávku. Získání dotace je ale také podmínkou pro zahájení výstavby cyklostezky.

O tom, zda město finanční podporu z IROP získá, bude rozhodnuto v dubnu letošního roku. Pro vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele cyklostezky je však nutné mít akci krytou rozpočtem. Zastupitelstvo města Písek proto na svém posledním zasedání dne 25.1.2018 proto schválilo zařadit částku 13,5 milionu korun do rozpočtu na rok 2018 na případné předfinancování stavby. 50 milionů korun na stavbu lávky schválilo do rozpočtu na rok 2018 zastupitelstvo města již v prosinci 2017 .

Josef Knot (TOP 09)

místostarosta města Písek

Galerie
Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme