Podporujeme zařízení pro děti do 6 let věku

22. 3. 2017

I v letošním roce se mezi dotačními programy objevil ten, který je určený na podporu zařízení, která se věnují péči o děti do 6 let věku. V rozpočtu města na něj byla vyčleněna částka 1 mil. Kč, a jako každoročně na jejím rozdělení spolupracovala školská komise. Ta doporučila Radě města podpořit všechny žádosti , které splňovaly vyhlášené kritéria a podmínky pro přidělení dotace. V pondělí 20.3.2017 částky nad 50 tis. Kč schválilo i zastupitelstvo města České Budějovice.

Hlavním záměrem je podpora soukromých zařízení, které nabízí alternativu ke školkám zřizovaným městem. Vítaným přínosem je zvyšování  nabízené kapacity na území města, popřípadě zacílení na vyloženě malé děti do 2 let věku. Osobně jsem všechny projekty podpořil, neboť v městských školkách je stále nedostatek míst a takto se rozšíří kapacita a umístí se tak o více jak 200 budějovických dětí víc. Většina podpořených projektů navíc nabízí širší provozní dobu než městské mateřské školy, popřípadě se věnují dětem s handicapem či sociálně znevýhodněným.

František Hřídel

člen školské komise za TOP 09