Díky lávce u TJ Meteor bude cesta na jih bezpečnější

2. 8. 2017

Máte děti a jezdíte rádi na kole? A lámete hlavu, jak se bezpečně dostat z Budějovic do Boršova? Stejné otázky si položila už v roce 2015 naše zastupitelka, tehdy předsedkyně finančního výboru Petra Šebestíková.

 „Situace, kdy i rodiny s dětmi musí používat přetíženou hlavní silnici mezi Rožnovem a Včelnou, byla neúnosná. Řešením proto bylo překlenout Vltavu u TJ Meteor a propojit stávající pravobřežní cyklostezku s tou plánovanou, která má cyklisty vést přes Planou až do Boršova,“ vysvětlila Petra Šebestíková a dodala: „Tato cyklostezka může pak mít smělou ambici konkurovat přetížené cyklostezce na Hlubokou a zároveň ji mohou využívat lidé cestující za prací do jihočeské metropole na kole.“

Proto už před dvěma roky iniciovala přípravu celého projektu. V loňském roce se projektovalo, letos na jaře se soutěžil zhotovitel a začít stavět se má tento měsíc a první cyklisté a chodci překonají Vltavu u Meteoru příští rok na jaře. Za celou stavbu zaplatí město necelých 20 mil. Kč, pokud neobdrží dotaci, o kterou si požádalo z Integrovaného regionálního programu a MMR.

 

Martin Volný

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme