× Pojďte do toho s námi.

Chybí vám zahradničení uprostřed města? Půjčíme vám záhonek

28. 4. 2017

V pondělí na 1.máje otevře svou branku zelené království uprostřed Českých Budějovic ve Skuherského 36. Jedná se o projekt Sousedská zahrada.

„Komunitní a spolková činnost je základním kamenem zdravého města a fungující společnosti. Komunitní zahrada by měla sloužit ke společnému pěstování bylinek a zeleniny, kompostování, odpočinku a trávení volného času nejen s dětmi,“ představuje zahájení provozu Sousedské zahrady Martina Mach Brabcová, členka městské organizace TOP 09 Č. Budějovice.

Účastníky čeká dopolední piknik a navážení zeminy na záhonky, které si můžete rezervovat už nyní na emailu sousedskazahrada@seznam.cz.

Projekt je součástí Dětského centra Strom života. „V dětském centru využíváme přirozené zvídavosti dětí, snažíme se je hrou učit novým věcem, vést je k otevřenosti a kulturnosti,“ popisuje činnost centra Martina Mach Brabcová.

Dětské centrum zároveň využívá nového zákona o předškolním vzdělávání, který zavádí povinné předškolní vzdělávání, a nabízí možnost individuálního vzdělávání.

„Strom života je také školkou, která má ráda svět. Ctíme a učíme dětičky k přátelství, pomoci, radosti, smíchu, toleranci, úctě, zájmu a poznávání, samostatnosti a vděčnosti,“ doplňuje Brabcová. Podávat žádosti se mohou až do 31. května.

Martin Volný

Osobnosti: