Bývalé sídlo policie chátrá, chce ho radnice

25. 1. 2020

V minulosti tam sídlila policie, ale už delší dobu je dům na českobudějovickém Mariánském náměstí opuštěný. Chátrající objekt chce získat do majetku město. Musí se ale domluvit se státem, jemuž patří. Jednání nyní po delší době ožívají. „Vnímáme to jako strategicky umístěnou nemovitost, která mimochodem sousedí s naším areálem společnosti Lesy a rybníky. Hned vedle pak navíc sídlí městská policie,“ potvrdil náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09). 

Vymění ho za dům na Vltavě? 

Ten za město vede jednání s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Zástupci radnice vytipovali tři své objekty, které by státu nabídli ke směně. Jeden stojí ve Vodňanské ulici na sídlišti Vltava, kde má nyní město archiv. Další je v Bezdrevské, opět na Vltavě, a zázemí tam má v pronájmu jihočeská záchranná služba. Třetí dům je v Šindlových Dvorech „Snažíme se vybrat prostory, které může stát využívat. Mnou preferovaná varianta jsou prostory ve Vodňanské ulici,“ nastínil Bouzek. 

„Při jednání jsme si vysvětlovali, jaký majetek bychom preferovali. Jde nám o to, abychom tam mohli rozmístit naše zaměstnance, kteří dnes sedí v Českých Budějovicích v komerčních nájmech. Samozřejmě vnímáme postavení města k objektu na Pražské třídě, který chce získat. Pro rozvoj Budějovic to může být přínosná stavba,“ sdělil ředitel územního pracoviště ÚZMSV v Českých Budějovicích Pavel Bednařík. 

Záležet nyní bude na tom, jestli se obě strany dohodnou. Zástupci radnice považují za výhodné dům na Pražské třídě získat. Stavba už je ale opotřebovaná a potřebuje opravy. Budoucí využití zatím město nechce komentovat. „Budova není v ideálním stavu. Jakýkoli záměr bude stát poměrně velké finanční prostředky. Nyní jsme ale teprve na začátku,“ dodal náměstek primátora Bouzek. 

Zdroj: Mladá fronta DNES, 25. 1. 2020

Štítky
Osobnosti: Tomáš Bouzek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme