Beránek: Kultura bude mít víceleté granty

15. 6. 2021

Pořadatelé kulturních akcí v Českých Budějovicích se konečně dočkali. Zastupitelstvo téměř jednohlasně schválilo víceleté granty na kulturu. Pořadatelé tak budou moci získat víceletou finančí podporu, která umožní vznik dlouhodobých kulturních akcí. První dotační období bude dvouleté. Granty vznikly hlavně díky kulturní komisi, které předsedá Radim Beránek z TOP 09.

„Kulturní komise se od počátku mého působení ve funkci předsedy o začlenění víceletých grantů v oblasti kultury zasazovala. O tom, jakým způsobem tyto granty realizovat, jsme jednali s vedoucími odborů města, předsevším odboru finančního, právního a odboru rozvoje a veřejných zakázek. Následně došlo k úpravám Směrnice DP města, které jsem přípomínkoval. Naše kulturní komise také několikrát jednala nad úpravou Pravidel města, kdy jsme pro začlenění víceletých grantů využili zkušeností z dalších měst. Ty jsme pak na společných jednáních s městem vyladili do finální podoby. Souběžně se díky panu náměstkovi Viktoru Vojtkovi, kterého jsem přizval na jednání komise, změnila aplikace E-dotace," říká Radim Beránek.

„Jsem rád, že toto dlouhodobé snažení bylo bez připomínek ve formě Pravidel na posledním jednání zastupitelstva města schváleno. Prozatím se bude jednat o dvouleté granty ve dvou opatřeních - celoroční činnost a kulturní projekty," dodává předseda kulturní komise a doufá, že pro žadatele víceletá podpora přinese větší finanční jistotu a zjednodušení u úspěšně vybraných projektů.

TOP 09 České Budějovice

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme