Vyhlášené Masné krámy bude i nadále provozovat Budějovický Budvar

23. 2. 2024

I přes velkou snahu se národnímu podniku nepodařilo najít vhodného provozovatele této legendární restaurace. Situace v pohostinství příliš nepřeje velkým gastro projektům. Budvar se na základě téměř ročního výběrového řízení nakonec rozhodl Masné krámy provozovat sám. Pokud by se situace v pohostinství změnila, je Budvar připraven vypsat nové výběrové řízení. Pokud dojde ke změně statusu, zástupci Budvaru přislíbili, že se i nadále bude v restauraci čepovat budvarské pivo.

‚‚Záměrem tohoto výběrového řízení ze strany Budvaru bylo zkvalitnění služeb pro občany a návštěvníky Českých Budějovic, což město jednoznačné vítá. Z ekonomických důvodů se Budvar rozhodl restauraci provozovat sám a neřešit stávající situaci prostřednictvím externí firmy. Jsem přesvědčen, že Budvar udělá vše pro spokojenost svých zákazníků a můžeme mu v tom tedy držet palce," komentuje rozhodnutí pivovaru náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09).

Eva Marečková