Šebestíková: Investici do tělocvičny se podařilo prosadit

30. 1. 2017

Budějovičtí školáci se dočkají nových odborných učeben, ale i nové tělocvičny. Ta se buduje při ZŠ O. Nedbala a přijde na 40 miliónů korun. Investiční akcí se pochlubil náměstek primátora Petr Podhola z ČSSD. Za prosazením projektu ale stojí hlavně naše budějovická zastupitelka Petra Šebestíková.

„Prostředky na výstavbu tělocvičny v rozpočtu na rok 2016 vůbec nebyly, proto jsem o jejich zařazení požádala na zastupitelstvu v prosinci před dvěma lety. V tu chvíli bohužel můj protinávrh neprošel!“ upozorňuje na porodní bolesti tohoto projektu naše zastupitelka Petra Šebestíková a dodává: „Dostala jsem ale příslib, že se na tělocvičnu bude pamatovat na jaře, kdy se do rozpočtu zapojují přebytky z minulých let. A to se také stalo. A tak si v ní začátkem příštího školního roku už děti zacvičí.“

Nedostatečná kapacita tělocvičen však netrápí jen ZŠ O. Nedbala, ale i další školy základní i střední.  „Problémy způsobil návrh ministerstva školství přispět k lepší kondici našich školáků dodatečným zařazením další hodiny tělocviku. Vedení škol musí tuto situaci řešit často velmi provizorně. Proto bude i do budoucna potřeba tento nedostatek řešit,“ uzavírá Petra Šebestíková.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme