Klíma: Nabízím zodpovědná řešení

4. 4. 2016

Hotová osobnost – takový je Pavel Klíma, kandidát TOP 09 do Senátu ve volebním obvodě Tábor podle slov předsedy strany Miroslava Kalouska. Konzervativní strana podle něj rozhodně nemůže voličům nabízet nějaké prefabrikáty politických marketérů. Ředitel malšické základní a mateřské školy a zároveň tamní zastupitel se i v senátu chce věnovat problematice školství.

„Nikdo nemůže pochybovat, že Pavel Klíma je skvělou volbou. Ať už budeme mluvit o jeho obětavé práci pro obec Malšice v roli zastupitele, o roli umělce, který svou iniciativou ‚Židlička pro hospic‘ pomáhá Domácímu hospici Jordán, nebo o roli ředitele, který pozvedl malšickou mateřskou a základní školu,“ představuje kandidáta na senátora Pavla Klímu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Vedle oficiálního programu se členy a podporovateli TOP 09 v táborské Střelnici měl Miroslav Kalousek na programu i návštěvu v Malšicích. „Předsedu naší strany jsem zavedl do malšické společnosti Briklis, jihočeské Firmy roku 2015. Její zakladatelé začínali před 25 lety z ničeho a svou pílí a kreativitou vytvořili společnost, která dnes zaměstnává 65 lidí. Právě na takovýchto příbězích obyčejných lidí, kteří díky své píli a nasazení něco dokázali a přispěli tak společnosti, chci postavit svou kampaň. I já se cítím být obyčejným člověkem, který však dokáže svou prací těšit nejen sebe, ale i druhé,“ poodhaluje něco ze své kampaně Pavel Klíma. TOP 09 je totiž podle něj stranou, která by měla svým programem oslovovat obyčejné, schopné a pracovité lidi.

 „Malšická základní škola navíc se společností Briklis dokázala navázat jedinečnou spolupráci, kterou vždy uvádím jako skvělý případ podpory technického vzdělávání. Žáci na vlastní oči vidí možnost svého pracovního uplatnění a když ještě majitel po hodinové exkurzi prohlásí, že stále přijímají kvalifikované profese řemeslné a projektantské, je to pro motivaci žáků ke studiu v technickém oboru užitečnější než drahý vzdělávací projekt.,“ dodává k místu návštěvy Pavel Klíma.

A proč se zastupitel, ředitel a výtvarník rozhodl kandidovat na senátora? „Jako ředitel školy se musím potýkat se systémem našeho školství i se změnami, které nejsou vždy jen k lepšímu. Jako senátor budu mít možnost ovlivnit podobu školské legislativy. Právě školství vychovává naše děti, připravuje je na život v naší společnosti, učí je být tolerantními, morálními a užitečnými. Pokud nebude fungovat, negativně to ovlivní nejen klima naší společnosti, ale poznamená to i českou ekonomiku,“ hovoří o svých motivacích Pavel Klíma. 

Petra Šebestíková, krajská manažerka TOP 09

Pavel Klíma, 606 794 978, pavel.klima@top09.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme