Mgr. Šárka Slavíková Klímová

kandidátka č. 12 ve volbách do EP 2024, 43 let, předsedkyně Evropské unie žen, PR manažerka v o.p.s., Mníšek pod Brdy, členka TOP 09

Žije s rodinou v Mníšku pod Brdy. Studium absolvovala na FSV UK, kde vystudovala marketingovou komunikaci a PR a magisterský obor veřejná a sociální politika. Pracuje jako PR manažerka v obecně prospěšné společnosti, která poskytuje sociální a zdravotní služby. Má také pracovní zkušenosti z veřejné sféry, kdy pracovala jako poslanecká asistentka či na tiskovém odboru ministerstva zdravotnictví. Dvě volební období byla v zastupitelstvu a působila také jako radní pro sociální oblast, kde se jí povedlo například iniciovat i zavést službu senior taxi, která si získala velkou oblibu.

Nabídku na kandidaturu do Evropského parlamentu přijala, protože věří v sílu Evropy. „Zvláště v otázkách bezpečnosti je nezbytná spolupráce jak v NATO, tak v EU. Čelíme i dalším výzvám, které budou ovlivňovat životy našich dětí a dalších generací, v oblastech životního prostředí či hospodaření, a i zde vidím nutnou spolupráci napříč zeměmi,“ říká.

Je členkou Evropské unie žen, české sekce mezinárodní organizace European Union of Women, kterou v současnosti vede. Právě setkávání se ženami z ostatních evropských států jí utvrzuje v tom, že mnoho problémů a oblastí k řešení máme společné napříč Evropou: „S některými státy více, s dalšími méně, ale důležitým momentem je spojení a spolupráce, ve kterých se nachází síla a opora. Chtěla bych proto přispět k nastolování a řešení otázek, které se týkají skupin ve společnost, které nejsou tak hlasitě slyšet – žen, dětí i dalších. Chtěla bych se podílet na řešení otázek, jako například jsou slaďování práce a rodiny, gender pay gap, ale i podporu vzdělávání mladých lidí a posilování kompetencí a jejich konkurenceschopnosti. Ráda si rozšiřuji obzory a naslouchám, proto se nebráním věnovat i dalším tématům, jejíchž řešení na evropské úrovni pomůže našemu státu,“ přidává.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme