Pavera: Chci, aby se TOP 09 dále rozvíjela

Kandidátský projev Herberta Pavery na člena předsednictva TOP 09

29. 11. 2015

Hezké odpoledne, dámy a pánové, kolegové, děkuji všem za důvěru a nominaci jako člena předsednictva.

Velmi si té podpory, která už tu byla řečena, vážím. A protože mě mnozí neznáte, dovolte mi představit se. Jmenuji se Herbert Pavera, narodil jsem se před 58 lety v Bolaticích na Hlučínsku. V této obci žiji dodnes se svou manželkou a dvěma dcerami. Vystudoval jsem pedagogickou fakultu v Ostravě, obor učitelství matematiky a chemie. Učil jsem na základní škole, byl jsem nejen třídním učitelem, ale i zástupcem ředitele, v letech 1992–1998 jsem byl ředitelem školy. V prvních svobodných volbách po roce 1989 jsem se dostal do zastupitelstva, pracoval jsem jako místostarosta, člen rady, od roku 1998 dosud jsem starostou obce Bolatice. V TOP 09 jsem teprve krátce, zhruba půl roku, od začátku června. Ale prakticky od vzniku TOP 09 s touto stranou spolupracuji. V roce 2010 jsem za ni kandidoval do zastupitelstva obce, v roce 2012 do krajského zastupitelstva, 2013 do Poslanecké sněmovny a loni za TOP 09 do zastupitelstva obce Bolatice. S touto stranou jsem úzce spojen nejen tím, že mi vyhovuje svým programem, ale mám v ní i spoustu přátel.

Rád bych přispěl svými zkušenostmi z pedagogické práce, z práce s lidmi, z dlouholeté práce v komunální politice i svými dobrými organizačními schopnostmi k tomu, aby se TOP 09 nadále rozvíjela, aby byla rozšířena její členská základna i o mladé lidi, s nimiž úzce spolupracuji, i o zajímavé osobnosti, které bych rád přilákal k nám na kandidátku, protože i já jsem začínal jako nestraník a dnes jsem členem TOP 09. Moc bych si přál a usiluji o to a budu usilovat, aby občané více vnímali naši stranu jako stranu slušných, rozumných, svědomitých a pracovitých lidí.

Dnes, jak jistě všichni víte, začíná advent. V duchovním světě advent znamená příchod, v tomto období se připravujeme a těšíme na Kristovo narození a následující Vánoce jsou pro nám svátky naděje, toho nejčistšího lidství i dobra v nás. Věřím, že letošní sněm TOP 09, který se symbolicky koná na začátku adventu, bude nadějí pro naši stranu do budoucna a také i tím, že občané České republiky objeví dobro a kvalitu našich vizí, idejí a programu. Ve svém životě jsem se vždy řídil motem: Chovej se k lidem tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě. A na tom nemíním ve svém dalším budoucím životě nic měnit. Na závěr bych rád zpestřil vystoupení citátem papeže Františka, možná ho znáte, ale hodí se pro dnešní den:  naeplačte nad tím, co jste ztratili, ale bojujte za to, co máte. Neplačte nad tím, co je mrtvé, ale bojujte za to, co se ve vás narodilo. Neplačte pro toho, který vás nechal, ale bojujte pro toho, kdo je s vámi. Neplačte pro ty, kteří vás nesnáší, bojujte pro ty, kteří vás chtějí. Neplačte pro vaši minulost, bojujte za vaše nynější starosti. Neplačte nad vaším utrpením, bojujte za vaši radost. Z věcí, co se nám dějí, se začínáme učit poznávat, že nic není nemožné zvládnout, prostě jít kupředu. A já bych rád pomohl jít kupředu svou poctivou, svědomitou a tvůrčí prací.

Děkuji za pozornost a případně děkuji všem, kteří mi dají hlas ve volbách.

Herbert Pavera

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme