Týden ranné péče 21. – 27. 11. 2011

21. 11. 2011

Helena Langšádlová, předsedkyně Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti, se stala tváří kampaně „Týden ranné péče“, která probíhá právě v těchto dnech, pod záštitou Miloslava Macely, ředitele Odboru pro rodinu a dávkových systému, MPSV.

Cílem ranné péče je předcházet postižení a snížit jeho důsledky. Významná je i pomoc rodině a celé společnosti v rámci procesu sociální integrace. Potřebnost ranné péče zdůrazňuje i poslankyně Langšádlová: „Narození je vždy velkou radostí, někdy je však tato radost zkalena starostí o jeho budoucí vývoj. Služba ranné péče je velikou oporou rodičům a dětem dává šanci na co nejlepší vývoj."

Pořadatel akce Společnost pro rannou péči připravil na každý den v týdnu zajímavý program přibližující práci poskytovatelů ranné péče i problémy klientů. Jednotlivá střediska pomoci představují zájemcům své aktivity. Dnes je například návštěvníkům jedné pražské kavárny umožněno vyzkoušet si objednat ve znakovém jazyce a dozvědět se více informací o dětech, které neslyší a o  vhodných formách podpory ze strany poskytovatelů ranné péče.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme