Stříbrnský: Kraj konečně řeší další budoucnost letiště

6. 11. 2015

Dne 5. 11. 2015 se konalo výjezdní zasedání Komise pro majetek Středočeského kraje a jedním z hlavních bodů byla návštěva a prohlídka areálu letiště Bystřice u Benešova v k. ú. Nesvačily.

Toto letiště se dostalo v poslední době do popředí zájmu médií a veřejnosti poté, co rada Středočeského kraje schválila bezdůvodnou výpověď městu Bystřice o jeho provozu. Na tuto skutečnost upozornila zastupitelka Bystřice Olga Mokošová (TOP 09) na jednání krajského sněmu TOP 09. Nestandartním postupem středočeského vedení se začal zabývat krajský zastupitel Petr Stříbrnský (TOP 09). Na základě otázek médií, opozičních zastupitelů, aeroklubů, firem podnikajících v areálu letiště a také samotného města Bystřice, začal kraj jednat o prodloužení smlouvy s městem, které je zároveň, přes svou příspěvkovou organizaci, provozovatelem letiště.

Dnešní výjezdní zasedání Komise pro majetek Středočeského kraje za účasti dalších krajských zastupitelů, zástupců krajského úřadu, zástupců Krajské správy a údržby silnic, starosty a zastupitelů města Bystřice a dalších hostů, bylo zásadní pro stanovení další koncepce využití letiště.

 „Rada Středočeského kraje již nabídla Bystřici prodloužení smlouvy, ale pouze do 30. 6. 2017. Město bylo připraveno investovat do zkvalitnění dráhy, ale v tomto krátkém časovém horizontu taková investice ztrácí smysl. Hledání nového nájemce může vést pouze ke zvýšení konkurenčního prostředí mezi současnými provozovateli. To může mít za následek opuštění letiště z ekonomických důvodů ze strany provozovatelů a město tím přijde nejen o pracovní místa ale i o poptávku po službách spojenou s cestovním ruchem na letišti“ říká zastupitelka TOP 09 Olga Mokošová.

„Vedení kraje svým dalším postupem potvrdilo, že rozhodnutí ze dne 27. července 2015 o ukončení smlouvy o výpůjčce pozemků městu Bystřice nebylo správné. Dnes, po jednání komise věřím, že další osud letiště bude řešen ve prospěch obyvatel Benešovska a celého kraje.“  dodává Petr Stříbrnský, krajský zastupitel TOP 09

Petr Stříbrnský, krajský zastupitel TOP 09 a předseda regionální organizace Příbram

tel: 777 145 588

petr@stribrnsky.cz

V Praze, 6. listopadu 2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme