Středočeskou TOP 09 vede žena

16. 10. 2011

Poslankyně Helena Langšádlová včera obhájila post šéfky středočeské TOP 09. Zvolilo ji jednomyslně všech 80 delegátů regionálního sněmu, který se konal v Mělníku.

„To, že mi dali hlas úplně všichni,mě zaskočilo. A moc si toho vážím,“ řekla MF DNES Langšádlová, která při volbě neměla protikandidáta. Langšádlová také potvrdila, že se za rok chce stát lídrem TOP 09 a Starostů a nezávislých do krajských voleb.

Oficiálně kandidaturu oznámí asi za dva měsíce. V  současné době totiž stále ještě probíhají jednání se Starosty a nezávislými o dalších jménech na kandidátce.

Langšádlová chce kandidovat na hejtmanku a porazit sociálnědemokratického hejtmana Davida Ratha.
Změna ve vedení kraje je podle ní nutná proto, že současné hejtmanství podle ní likviduje autobusovou dopravu, neziskové organizace a nekomunikuje se zástupci měst a obcí. „Pro nás je stávající stav vedení Středočeského kraje nepřijatelný,“ dodala.

Poslankyni také zaujalo, že ODS nevyšle do krajských voleb Petra Bendla. „Mě to překvapilo, ale ODS se pro mě stává nepřehlednou stranou,“ poznamenala.

Bendl rezignoval na své hejtmanské ambice poté, co byl jmenován ministrem Nečasovy vlády. Středočeská TOP 09 má přibližně tisícovku členů. Langšádlová je v ní nejvýraznější osobností. O víkendu se bude ucházet o  postmístopředsedkyně strany na celorepublikovém sněmu TOP 09.
Hned poté se chce začít věnovat krajským volbám.

17.10.2011  |  Mladá fronta DNES  |  Strana 2  |  Střední Čechy   (kla)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme