Město získává čtyři a půl milionu na Kmochův Kolín

Kolínský deník | 23.11.2011 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: JANA MARTINKOVÁ

23. 11. 2011

­ Rozpočet bude vyšší, ale město na tom ušetří. Tak charakterizoval starosta Vít Rakušan uplatnění dotace od Regionální rady soudržnosti Střední Čechy na Kmochův Kolín. Na dva jeho ročníky putuje do Kolína čtyři a půl milionu korun.
Příspěvek byl určen na 48. (tedy letošní) a 49. ročník. Dotace však dorazila až několik týdnů po skončení akce, proto chce město dojednat její uplatnění pro 49. a 50. ročník, což by patrně neměl být velký problém a zároveň peníze přijdou vhod na další zatraktivnění a větší reprezentativnost jubilejního Kmochova Kolína.
Odsouhlasení smlouvy na dotaci městským zastupitelstvem se neobešlo bez kritiky a obav opozičních zastupitelů. „Bez výběrového řízení bylo pořádání festivalu opět svěřeno občanskému sdružení Prostor. Odborné vedení už požadováno není. Jak mohlo město svěřit organizaci někomu,kdo nerozezná fagot od hoboje a basový klíč považuje za zařízení k uzavírání kriminálu?” hněval se zastupitel, senátor Pavel Lebeda.
Starosta Vít Rakušan ujistil, že odborné vedení je zajištěno a místostarosta Jan Pospíšil vysvětlil, že ze smlouvy vyplývá, že pokud městská rada nebude mít po uspořádání jednoho ročníku námitky, osloví téhož pořadatele i na ročník další.
„Může se stát, že dotaci nikdo neproplatí, protože organizátor nebyl vybrán výběrovým řízením,” varoval zastupitel Martin Škorpík.
V této souvislosti padla zmínka, že město bude tudíž patrně muset vysoutěžit pódium, ostrahu a apod.
Kladný moment v celé věci rozhodně vidí zastupitel Jan Hora. „Jsem rád, že se Kmochova Kolína ujala nová generace třicátníků, to je úžasná věc pro budoucnost festivalu,” shrnul.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme