Na podporu sportu poputuje téměř 6 miliónů korun

3. 4. 2018

Způsobů, kterými městská část podporuje sportovní, kulturní či komunitní život, je celá řada. Jednak sama nebo prostřednictvím Prahy 14 kulturní a „svých“ komunitních center množství aktivit organizuje, jednak se soustředí na pomoc neziskovému sektoru. „Tvorba náplně volného času jde především za neziskovkami. Radnice je jim k dispozici, když potřebují pomoct s propagací a s orientací v zákonech. Zároveň je samozřejmě velmi intenzivně podporuje finančně,“ říká radní Mgr. Irena Kolmanová (TOP 09), do jejíž gesce tato oblast spadá. Dotační systém zaměřený na neziskový sektor má v Praze 14 dlouholetou tradici. Na podporu sportovních klubů, organizací zaměřených na volný čas dětí a mládeže, ale i jednotlivců pořádajících zábavné či naučné akce pro veřejnost městská část v uplynulých letech uvolňovala zhruba 1,6 milionu korun ročně. Součástí této dotace bylo i finanční zajištění mezinárodního programu místní Agendy 21, zaměřeného na posilování vlivu občanů na rozvoj městské části.

„Letos jsme se rozhodli dotace výrazně posílit, a to zejména ty na sport. Vzhledem k tomu, že mnohé spolky a kluby potřebují opravit svá hřiště, případně zázemí, městská část vypsala investiční dotační program ve výši téměř 6 milionů korun. O přidělení dotací z tohoto programu rozhodli v březnu zastupitelé. Program nahrazuje původních 600 tisíc, které byly určeny právě na investiční aktivity spojené se sportem,“ vysvětluje radní Kolmanová.

Převzato z měsíčníku Městské části Praha 14 „Čtrnáctka“