Modernizace veřejných prostor na Lehovci

2. 2. 2014

Zlepšit životní podmínky pro obyvatele a zatraktivnit celou oblast Prahy 14 se postupně snaží městská část modernizací veřejných prostor. Součástí dalších plánovaných změn je i realizace projektu Vizírské ulice s úpravami veřejného prostranství a parkovacích ploch na sídlišti Lehovec.

"Jedná se o jeden z našich dalších rozsáhlých projektů, kterými chceme zlepšit životní podmínky a prostředí našich obyvatel a samotné městské části. Tento projekt navíc vychází z požadavků občanů zejména zaměřených na zlepšení kvality bydlení na sídlišti Lehovec. Jejich podněty vzešly nejen při téměř každodenních setkáváních, ale i při veřejném projednávání, které se uskutečnilo na podzim loňského roku, kde jsme ucelenou vizi projektu ještě s veřejností konzultovali," popisoval otevřenost a transparentnost jednání starosta městské části Praha 14 Radek Vondra.

Rekonstrukcí ulice Vizírské by mělo dojít také k vytvoření odpočinkové zóny a zároveň ke zvýšení kapacity parkovacích míst. Projekt počítá i se vznikem parkové plochy s cestním systémem, čímž dojde k vytvoření prostoru pro dvě oddělená dětská hřiště s vybavením pro dvě věkově odlišné skupiny dětí. Zároveň se zabývá i úpravou křižovatky Vizírské ulice a obslužné komunikace. "Věříme, že díky realizaci tohoto projektu vznikne na sídlišti Lehovec řada atraktivních míst, která ocení nejen místní obyvatelé, ale i širší veřejnost. Zejména proto, že se zde zvýší počet odpočinkových zón, zelených ploch a také počet parkovacích míst," doplnil starosta Vondra. V rozpočtu pro rok 2014 na realizaci projektu počítá městská část s investicí ve výši 3,5 mil. Kč. Další finance chce Praha 14 získat z dotací ze státního rozpočtu.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme