Zastupitelstvo očima minulé místostarostky

ing. Hana Jandová, zastupitelka m. č. Praha 12, místopředsedkyně TOP 09 v Praze 12 krátce komentuje poslední jednání zastupitelstva

23. 2. 2015

Jednání 2. Zastupitelstva městské části Praha 12 probíhalo 17.2.2015 od 16 hodin a ukončeno bylo před jednou hodinou druhého dne. Co mě například zaujalo ?
Hlasování o prvních bodech jasně ukázalo, že koalice ANO, ČSSD, Změna pro Prahu 12 ( KDU-Čsl a nazávislí ) může s téměř stoprocentní jistotou počítat se všemi třemi hlasy KSČM .
Paní starostka Daniela Rázková často porušovala jednací řád , což brala opozice s nadhledem . " Odplatou " jí bylo měření času jednotlivých vystoupení jejích zástupců na stopkách a striktní požadavek na dodržení času daného jednacím řádem.

Deklarace starostky z jejího představení v lednových Novinách Prahy 12 : " Budu usilovat o to, aby byl v zásadních otázkách konsensus napříč politickým spektrem. Bez ohledu na to, jestli s tím přišli koaliční partneři nebo opoziční zastupitelé. Politika z mého ženského pohledu znamená dát dohromady názory všech a vybrat potom ten nejlepší. "
- vzala rychle za své při stanovení počtu členů výborů zastupitelstva a jejich volbě. V zastupitelstvu je totiž 7 klubů.
Koalice stanovila pouze finanční výbor jako sedmičlenný ale včetně tajemníka z řad úředníků, ostatní pětičlenné včetně tajemníka. Do žádného výboru se nedostali všichni nominanti za TOP09, ODS a Zelené. Předsedkyní kontrolního výboru je již od ustavujícího zastupitelstva zvolena zástupkyně KSČM, to jen pro doplnění.
" Postavení a úkoly výborů... Výbory jsou poradními orgány zastupitelstva. Jejich úkolem je připravovat stanoviska k důležitým otázkám, které jsou zastupitelstvu předkládány k rozhodnutí. Vykonávají svou činnost jen na úseku samostatné působnosti městské části. "
ANO , to je opravdu sociálně demokratická Změna pro Prahu 12.

Dílčí úspěch !
Bod.č 9 - po tlaku opozice předložila paní starostka výměnu usnesení .  Změnu územního plánu z lesního pozemku na čistě obytné nahradila změnou  na - SO3 - přírodní sportovní plochu, která neumožní takovou devastaci pozemku jako změna na čistě obytné území. Podstata zůstává - legalizace černé stavby !!  Proč dodržovat zákony , když jejich obcházením je možné lépe zhodnotit svůj majetek

http://www.top09.cz/regiony/praha/regionalni-organizace/praha-12/neco-tady-nehraje-17807.html

ing. Hana Jandová

příspěvky H.Jandové sledujte i na jejím Facebooku https://www.facebook.com/hana.jandova.7?fref=ts

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme