Starostka Daniela Rázková už ani nezvládá zajistit řádný průběh zastupitelstva

25. 6. 2015

       Jednání Zastupitelstva MČ Praha 12 se mění pomalu ale jistě ve frašku. Přestože vládnoucí koalice (ANO, Změna pro Prahu 12 a ČSSD) neměla při zahájení zasedání většinu pro schválení programu, neprojevila žádnou vstřícnost k připomínkám opozice.

      Přitom na programu byl bod schválení závěrečného účtu MČ Praha 12, za jehož neprojednání hrozí městské části finanční postih. Spor před projednáváním programu vyvolala připomínka předsedy klubu zastupitelů TOP 09 P. Šuly, který opakovaně upozornil na to, že starostka Daniela Rázková ukončila předchozí 5. zasedání zastupitelstva v rozporu s jednacím řádem.

      „S takovým postupem nemůžeme souhlasit, protože by zde vznikl nebezpečný precedens do budoucna“, prohlásil Petr Šula.

       Starostka zároveň oznámila, že zbývající body schváleného programu – a že jich nebylo málo – budou projednány na příštím 6. zasedání zastupitelstva. To bylo svoláno na 23. 6. 2015 s tím, že do programu budou jednak převzaty všechny body, které nebyly projednány v rámci 5. zasedání zastupitelstva, a jednak zařazeny další aktuální body. Jenže opozice včele s TOP 09 zjistila, že z programu vypadl bez jakéhokoli zdůvodnění bod o zamýšleném prodeji pozemku. Přes protesty opozičních zastupitelů nebyl tento bod zařazen do programu 6. zasedání zastupitelstva.

      Stejně dopadl i návrh TOP 09 na projednání záměru výstavby rozhledny na vrcholu kopce Čihadlo. Koaliční zastupitelé nevzali vůbec v potaz to, že se v předloženém bodě zároveň navrhovalo, aby vedení radnice požádalo vlastníka pozemků – hl. město Prahu - o revitalizaci celé vrcholové oblasti, kde se nacházejí kromě jiného pozůstatky vojenské základny. Od začátku svého fungování neschválila současná koalice jediný bod programu navrhovaný opozicí.

      To vedlo k tomu, že se opozice nakonec zdržela hlasování při schvalování programu, takže nebyl schválen program 6. zasedání zastupitelstva a v důsledku toho ani závěrečný účet MČ Praha 12. Přitom stačilo, aby starostka MČ Praha 12 Daniela Rázková vyvolala jednání s opozicí, neboť ta byla připravena program schválit.

Petr Šula, předseda klubu zastupitelů TOP 09

Štítky
Osobnosti: Petr Šula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme