Praha 12 odvolala radního Pince z ANO

21. 9. 2017

Chtěl řídit městskou část jako firmu a dotáhl to téměř k dokonalosti. Zástupce starosty Michal Pinc z ANO 2011, který měl v kompetenci majetek městské části a bytovou politiku, byl na návrh TOP 09 ze své funkce odvolán. Návrh TOP 09 podpořily všechny opoziční kluby zastupitelstva.

Pan Pinc byl od začátku svého působení jako radní pro majetek často v konfliktu zájmu. Prosazoval a projednával směny pozemků mezi svou firmou a městskou částí. Díky opozici se mu nepodařilo tyto akce dotáhnout do úspěšného konce. Za odvoláním však stojí zejména déle trvající problémy se zasahováním do kompetencí vedoucích pracovníků úřadu.

Předseda klubu TOP 09 k tomu říká: „Podařilo se shromáždit materiály, které naznačují, že zástupce starosty Michal Pinc nechal zadat zakázky na úklid veřejné zeleně za 24 mil. Kč prostřednictvím advokátní kanceláře Salmon, a to za zády statutárního zástupce Správy bytových objektů (SBO), příspěvkové organizace MČ Praha 12. To vše navíc bez toho, že by SBO mělo k této zakázce schváleno financování a aniž by jí to bylo uloženo radou nebo zastupitelstvem městské části." Zakázka byla zveřejněna pouze na webových stránkách advokátní kanceláře, a tak se o ní téměř nikdo nedozvěděl. Zaměstnanci Advokátní kanceláře Salmon odmítali poskytnout řediteli SBO vysvětlení a podklady k zadání výběrových řízení. Rada městské části odvolala ředitele SBO a teprve s jeho nástupcem začala kancelář spolupracovat. Zakázka je nyní údajně zrušena!

Zajímavé je, že majitelem advokátní kanceláře je další vlivný politik Jan Salmon, který je zároveň předsedou regionální organizace ANO 2011 na Praze 22. Nezávislá právní kancelář by nepochybně takto chybný postup nemohla doporučit.

Petr Šula

Předseda klubu zastupitelů TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme