Změna pro Prahu 12 položila již druhou koalici…

Změna pro Prahu 12 potřebuje změnu!

7. 3. 2014

Je nemožné dělat slušnou a profesionální politiku v takovém prostředí, kde se účelově dezinterpretují fakta, nedochází k partnerské spolupráci (tak, jako při schvalování rozpočtu) a vznáší se malicherné a zástupné požadavky, které v důsledku ohrožují funkčnost radnice v Praze 12. Tento styl představuje zejména nedůstojné chování ze strany PhDr. Daniely Rázkové ze Změny pro Prahu 12, pro které není možné pokračovat na stejné bázi v koalici s tímto politickým uskupením.

Skutečnost, že Změna pro Prahu 12 položila během dvou let již druhou koalici při schvalování rozpočtu, nasvědčuje mnohému. Stěží však tomu, že se jedná o vyzrálé a spolehlivé uskupení sourodých politických i občanských subjektů, které prosazuje namísto radikálních a populistických kroků věcnou diskusi. Podporujeme konstruktivní kritiku, respektujeme jiné názory a demokratickou diskusi, ale výše uvedené metody a způsoby jednání, které Změna pro Prahu 12 praktikuje, jsou pro TOP 09 nepřijatelné.

Jsme rádi, že Změna Pro Prahu 12 ukončila schizofrenii, kdy seděla v koalici a přitom ji torpédovala pochybnými mediálními kampaněmi (sběrný dvůr apod.) jakoby z opozice. Přejeme proto Změně úspěšnou transformaci ve standardní politické uskupení, které se neztotožňuje s populismem. Práce v opozici prospěla i TOP 09 poté, co byla jako vítěz voleb hozena přes palubu Věcmi veřejnými. VV daly přednost nejtěsnější většině s ČSSD a právě Změnou pro Prahu 12 s podporou KSČM (více zde...). Opozičním stranám slibujeme otevřený přístup k informacím (kterým se nám v nedávné opozici nedostávalo), aby mohla dělat kvalitní a férovou opozici na základě tvrdé a věcné kritiky tak jako my před dvěma lety.

Koalice bude nadále pokračovat bez Změny pro Prahu 12, tzn. jako dvojkoalice TOP 09 a ODS, pokud Zastupitelstvo městské části Praha 12 nenajde jiné řešení s podporou většiny zastupitelů.

Za RV TOP 09 Praha 12,

Marek Fajfr, předseda

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme