Luděk Niedermayer

poslanec Evropského parlamentu (bezpp za TOP 09)

Poslancem Evropského parlamentu byl zvolen za TOP 09/STAN v květnu 2014.

V Evropském parlamentu náleží skupina poslanců TOP 09/STAN, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme vytvořili společnou delegaci, kterou Luděk Niedermayer vede.

Je členem Hospodářského a měnového výboru (ECON) a jako náhradník působí ve výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE). Stal se také členem Zvláštního výboru pro daňová rozhodnutí a jiná opatření podobná svojí povahou nebo účinkem. Působí také v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy a je náhradníkem v delegaci pro Korejský poloostrov. Nicméně těžištěm jeho práce je ekonomický výbor (ECON) a práce pro delegaci v rámci ELS.

Politikem do roku 2014 nikdy nebyl. Předtím pracoval jako ředitel v Deloitte ČR (2008-2014) a jako zaměstnanec České národní banky (1991-2008), kde byl členem Bankovní rady (1996-2008) a viceguvernérem České národní banky od prosince 2000. Vystudoval Operační výzkum a teorii systémů na brněnské Masarykově univerzitě (dříve UJEP). Narozen v Brně v roce 1966.

Niedermayer: Kromě ČR o reverse charge nikdo neuvažuje

21. 3. 2017
Nejsem si vědom, že by nějaká země vůbec uvažovala, že by k masivnímu zavedení tohoto systému přešla, kromě České republiky. Jsou v Evropském parlamentu poslanci za Německo a Rakousko, kteří považují tento systém za možný z hlediska zlepšení výběru daní.
Číst více

Niedermayer: Nizozemské volby jsou vítězstvím nad populismem

16. 3. 2017
Je  velice dobře, že lidé odmítli extrémní populismus, rozsívání nenávisti a protievropskou politiku, kterou Wilders představoval. Zatím se vize, že v letošním roce dojde v Evropě ke katastrofě, která zásadně sníží její soudržnost, nenaplňují.
Číst více

Postoj vlády k operátorům se zvrhl ve frašku

14. 2. 2017
Vláda prosazuje vyšší ceny za roaming, ačkoliv EU chce snížit jeho cenu. TOP 09 podporuje dohodu Evropského parlamentu a Komise o snížení roamingových cen.
Číst více

Poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Ludek.Niedermayer@top09.cz
www.niedermayer.cz
facebook.com/Niedermayer.Ludek
twitter.com/LudekNie

Poslanecká kancelář

Malostranské náměstí 266/5

+420 255 790 814

Videa

Stáže

Moc mě těší velký zájem o stáže v naší kanceláři v Evropském parlamentu. Nabízíme dvou měsíční stáž v Bruselu s možností navštívit plenární zasedání ve Štrasburku. Pro rok 2015 přišlo tolik přihlášek, že termíny do konce roku jsou již úplně plné. Pro rok 2016 budeme vypisovat výběrové řízení na podzim, o kterém budeme včas informovat na webové stránce a Facebooku. Ještě jednou děkuji za dosavadní zájem a těším, se, že se s některými z Vás v naší kanceláři potkám.

A mimo to, velký dík těm, co u nás už byli. Všichni nejen skvěle zapadli do provozu kanceláře, ale hlavně mě velice pomohli v mé práci. Těším se na setkávání se všemi stážisty v tomto i příštím roce.

Luděk Niedermayer

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram