Luděk Niedermayer

poslanec Evropského parlamentu (bezpp za TOP 09)

Poslancem Evropského parlamentu byl zvolen za TOP 09/STAN v květnu 2014.

V Evropském parlamentu náleží skupina poslanců TOP 09/STAN, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme vytvořili společnou delegaci, kterou Luděk Niedermayer vede.

Je členem Hospodářského a měnového výboru (ECON) a jako náhradník působí ve výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE). Stal se také členem Zvláštního výboru pro daňová rozhodnutí a jiná opatření podobná svojí povahou nebo účinkem. Působí také v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy a je náhradníkem v delegaci pro Korejský poloostrov. Nicméně těžištěm jeho práce je ekonomický výbor (ECON) a práce pro delegaci v rámci ELS.

Politikem do roku 2014 nikdy nebyl. Předtím pracoval jako ředitel v Deloitte ČR (2008-2014) a jako zaměstnanec České národní banky (1991-2008), kde byl členem Bankovní rady (1996-2008) a viceguvernérem České národní banky od prosince 2000. Vystudoval Operační výzkum a teorii systémů na brněnské Masarykově univerzitě (dříve UJEP). Narozen v Brně v roce 1966.

Do zahraničí se zapnutým mobilem

12. 4. 2017
Od poloviny června skončí stav, kdy většina Evropanů při cestování do zahraničí kvůli vysokým poplatkům netelefonuje, nepíše esemesky, nevyužívá sociální sítě, neposílá e-maily nebo raději vypíná svůj telefon zcela.
Číst více

Niedermayer: ČNB se má snažit omezit výkyvy koruny

6. 4. 2017
Kdyby nás teď čekaly týdny a měsíce velmi nestabilní koruny a velkých výkyvů, ne-li velkého posílení, tak by to samozřejmě velkou část benefitů mohlo umazat. Počkejme si s účtováním, až budeme mnoho měsíců po ukončení tohoto režimu a koruna si zvykne na to, že ji centrální banka svou politikou nepodporuji, ne-li dokonce neurčuje.

Niedermayer: Přijetí eura pomůže ekonomice

28. 3. 2017
Přijetí eura je z finančního pohledu určitým přerozdělením v tom smyslu, že to pomůže reálné ekonomice a zkomplikuje život finančníkům. Ale v naší struktuře ekonomiky mi to připadá jako dobrý obchod.
Číst více

Poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Ludek.Niedermayer@top09.cz
www.niedermayer.cz
facebook.com/Niedermayer.Ludek
twitter.com/LudekNie

Poslanecká kancelář

Malostranské náměstí 266/5

+420 255 790 814

Videa

Stáže

Moc mě těší velký zájem o stáže v naší kanceláři v Evropském parlamentu. Nabízíme dvou měsíční stáž v Bruselu s možností navštívit plenární zasedání ve Štrasburku. Pro rok 2015 přišlo tolik přihlášek, že termíny do konce roku jsou již úplně plné. Pro rok 2016 budeme vypisovat výběrové řízení na podzim, o kterém budeme včas informovat na webové stránce a Facebooku. Ještě jednou děkuji za dosavadní zájem a těším, se, že se s některými z Vás v naší kanceláři potkám.

A mimo to, velký dík těm, co u nás už byli. Všichni nejen skvěle zapadli do provozu kanceláře, ale hlavně mě velice pomohli v mé práci. Těším se na setkávání se všemi stážisty v tomto i příštím roce.

Luděk Niedermayer

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram