Vize 2030: Jedeme do krajů, pojďte se s námi bavit o budoucnosti

15. 2. 2017

TOP 09 dnes v Pardubicích startuje roadshow s názvem Vize 2030. Ideu úspěšné České republiky chce více představit a diskutovat se všemi, kdo mají zájem debatovat o budoucnosti země. Na první diskusi vyjíždí hned pět mluvčích Vize, mezi nimi i předseda Miroslav Kalousek. TOP 09 pozve během dvou měsíců na debatu občany ve všech čtrnácti krajských městech, včetně Prahy.

První z patnácti setkání je dnes právě v Pardubicích. „Každý člověk plánuje svůj život na období delší než čtyři roky volebního období. Debata o vzdálenější budoucnosti naší země je velmi důležitá, protože mnoho kroků musíme začít už dnes,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Spolu s ním do východních Čech vyráží také 1. místopředseda TOP 09 a mluvčí Vize pro oblast zahraniční politiky Marek Ženíšek, mluvčí Vize pro sociální oblast místopředsedkyně Jitka Chalánková, člen předsednictva a jeden z mluvčích Vize pro životní prostředí Tomáš Tesař, a také mluvčí pro mladou generaci radní Teplic Dominik Feri. Další diskuse s Vizí je v plánu už 6. března v Praze. Program dalších setkání najdete na webu top09.cz.

Vizí 2030 nabídla TOP 09 jako vůbec první politická strana v České republice voličům ideu fungování země na delší než jedno volební období. Lidé v ní najdou nejen změny, které budou nutné udělat ve vzdělání, ale také v dopravě, průmyslu nebo v komunikaci se státem. Vize 2030 předpokládá například půlroční zahraniční pobyty pro středoškoláky, méně úředníků, vyšší platy pro učitele, elektronické volby, rychlovlaky, vouchery na kulturu pro mladé nebo nutnou péči o stoleté občany.

Z Vize bude vycházet také volební program TOP 09 pro letošní podzimní sněmovní volby. V něm TOP 09 nabídne voličům splnění první třetiny této představy. „Chceme o naší Vizi nyní diskutovat nejen s členy a podporovateli, ale také s ostatními občany, kteří podporují nepopulistickou a odpovědnou politiku,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 15. února 2017