TOP agent 009 Karel Schwarzenberg bojuje ve službách České republiky

TOP 09 ode dneška využívá zcela nový motiv s Karlem Schwarzenbergem v roli agenta "ve službách naší republiky". Tato politická nadsázka bude hrát významnou roli v podporovatelské kampani.

24. 9. 2013

„Karel Schwarzenberg byl vždy součástí kampaně pro naše podporovatele a je tomu tak pochopitelně i nyní. Stejně jako v minulých létech se od nás také očekával vtip a nadhled. Jsem rád, že jsme v tomto konceptu zachovali jasný vzkaz, že v těchto volbách nejde o nic menšího než o demokracii v naší zemi,“ řekl manažer volební kampaně Jaroslav Poláček.

Strana tak navazuje na netradiční marketingový přístup z předchozí kampaně, kdy svého předsedu představila na rentgenovém snímku a upozornila tak na tehdejší hlavní motiv své kampaně – transparentnost.

Karel Schwarzenberg v roli TOP agenta 009 ztělesňuje muže, který má velký nadhled, zkušenosti a potřebný vnitřní klid při řešení dramatických situací. Na podobě kampaně se podílel výtvarník David Černý. Námět kreativního týmu ocenil i Karel Schwarzenberg. „V okamžiku nebezpečí pro vlast nastupuje agent, aby tuto vlast chránil. A v této situaci se ocitáme,“ sdělil Karel Schwarzenberg.

TOP 09 bude nový motiv využívat na rolling boardech v Praze a na velkoplošných plachtách. V rámci podporovatelské kampaně si pak příznivci TOP 09 a Karla Schwarzenberga budou moci objednat reklamní plachty o rozměrech 2x1 metr, plakáty a placky. „Placek pro naše příznivce vyrábíme v první vlně 40 tisíc kusů a plakátů 25 tisíc kusů,“ doplňuje Poláček.

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09