SPOLU jsme si připomněli rok od podpisu Memoranda o spolupráci ODS, KDU-ČSL a TOP 09

27. 10. 2021

Představitelé koalice SPOLU si 27. října připomněli roční výročí podpisu Memoranda o spolupráci ODS, KDU-ČSL a TOP 09 a v předvečer státního svátku 28. října položili květiny k soše prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Předsedové a předsedkyně koaličních stran připomněli, že i rok od podpisu memoranda postupují strany společně a sestavují vládu, která přinese potřebnou změnu.

„Přesně před rokem jsme spolu s Markétou Pekarovou Adamovou a Marianem Jurečkou na Hradčanském náměstí podepsali Memorandum o spolupráci ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Slíbili jsme tehdy, že dáme lidem naději, že v naší zemi nebude vládnout populismus, prázdné fráze a lži. Své slovo jsme dodrželi,“ říká předseda ODS Petr Fiala a dodává: „Dnes jsme se znovu na stejném místě sešli, abychom si tuto událost připomněli a zároveň v předvečer státního svátku 28. října položili květiny k soše prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Parlamentními volbami nic nekončí, i nadále postupujeme společně a sestavujeme vládu, která přinese změnu a vyřeší největší problémy současnosti i budoucnosti. Nebude to lehké, ale spolu to zvládneme. Můžete se spolehnout.“

„V těchto dnech slavíme 103. narozeniny naší vlasti. Společně s ní jsme měli my a naše rodiny možnost prožít roky svého života nejen v demokracii, ale generace našich předků potkal i život pod tíhou válečného konfliktu, totality či hospodářské krize. A byly to právě krize, které nám ukázaly, že je zvládneme překonat jedině tehdy, když se dokážeme jako národ sjednotit a nebudeme dbát jen na svůj osobní komfort. Pak už záleželo hlavně na míře našeho odhodlání, abychom nepříznivé období co nejrychleji překonali a vrátili našim životům svobodu, a to buď tu společenskou, nebo ekonomickou. I dnešní doba má své výzvy a já věřím, že si co nejdříve zasloužíme vést zase normální život bez výrazných rizik a omezení, a to nejen my, ale především naše děti. I tentokrát to však je jen a jen na nás a na naší zodpovědnosti vůči sobě i svému okolí. My, politici, se zároveň vynasnažíme udělat maximum pro to, abychom zkrotili státní finance i ceny energií a opět vytvořili z naší země prosperující stát, ve kterém se nebudeme muset stydět žít. A aby se nám v naší zemi žilo lépe, vraťme se společně k jasnému a stručnému programu Tomáše Garrigua Masaryka: Nebát se, nelhat a nekrást. Dělat politiku rozumnou a poctivou, mluvit národu vždy pravdu…,“ uvedl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Přesně před rokem jsme v předvečer výročí vzniku Československa lidem slíbili, že vyhrajeme volby a konečně dáme Česko dohromady. První krok se i díky vám podařil. Ještě jednou bych chtěla poděkovat těm, kteří nám věřili a ve volbách dali SPOLU svou důvěru. Práce tím pro nás jako pro koaliční partnery teprve začíná. Teď je na nás, abychom důvěru splatili a sestavili zodpovědnou, slušnou a reprezentativní vládu, která Česko důstojně provede výzvami dnešního světa,“ uzavírá předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Vladan Vaněk tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme