Petr Gazdík se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

10. 6. 2010

Dnes se konala ustavující schůze poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Poslance přivítal předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Sešli jsme se ve větším počtu, než jsme očekávali. Děkuji za Vaši námahu ve volební kampani. Musíme si uvědomit svou odpovědnost, poněvadž mnoho lidí, obzvláště mladí, v nás vkládají velké naděje a my je nesmíme zklamat. S  úsměvem do práce,“ řekl Karel Schwarzenberg.

Členové nově vzniklého poslaneckého klubu si zvolili své vedení. Předsedou klubu byl jednomyslně zvolen předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík. Místopředsedy se stali Václav Horáček, Jan Husák, Jitka Chalánková a František Laudát. „Velké důvěry kolegů si velmi vážím. Poslanci zvolení za TOP 09, ať už jsou to nestraníci, členové TOP 09 nebo členové hnutí Starostové a nezávislí, tvoří jeden kompaktní tým. Ale i přesto disciplína musí být, abychom po celé funkční období táhli za jeden provaz,“ uvedl po svém zvolení Petr Gazdík.

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové má 41 členů. Je tvořen všemi poslanci, kteří byli zvoleni na kandidátkách TOP 09. Mezi členy klubu jsou nestraníci, členové TOP 09 a členové hnutí Starostové a nezávislí. V řadách poslanců zvolených za TOP 09 je 37 poslaneckých nováčků, 11 žen a 8 poslanců do 40 let. Již od 27. července 2009 existuje partnerský senátní klub TOP 09 a Starostové. Společně tyto kluby tvoří třetí největší parlamentní frakci.

Na včerejším zasedání Předsednictva TOP 09 z osobních a pracovních důvodů rezignoval na svou funkci člena Předsednictva TOP 09 Jiří Špička. Za něj byl kooptován poslanec Václav Kubata.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09