Fórum Karla Schwarzenberga dnes zahájilo svoji činnost

Happeningem na Palackého náměstí v Praze dnes zahájilo činnost Fórum Karla Schwarzenberga. Jeho cílem je povzbudit zájem lidí o společenská témata, politiku a kultivovat tuzemské politické prostředí.

29. 5. 2013

„Prezidentská volba přitáhla k politice mnoho zejména mladých lidí. Chceme toho využít, nabídnout jim možnost diskusí nad důležitými tématy, prohloubit jejich zájem o politiku i o vstup do ní,“ uvedl zakladatel Fóra Karel Schwarzenberg.

Fórum bude vyvíjet široký okruh aktivit. Nebude se zabývat jen celostátními, ale i důležitými místními tématy. Zapojení do aktivit Fóra bude nabídnuto všem sympatizantům Karla Schwarzenberga z prezidentské kampaně, přihlásit se ale může každý na webu www.karlovoforum.cz.

Fórum ale bude zároveň podporovat i místní iniciativy a nabídne lidem podporu při pořádání akcí, které budou v souladu s jeho cíli. „Počítáme s tím, že jednotlivá témata osloví lidi s různými politickými názory a preferencemi. To je i důvod, proč jsme se do Fóra zapojili, naší ambicí není vstup do politiky nebo politické zviditelnění,“ uvedl za reprezentanty Schwarzenbergovy volební kampaně zastoupené ve správní radě Marek Vocel.

„Budeme pořád konference a semináře k zásadním politickým a společenským tématům, počí- táme ale i s pokračováním úspěšných volebních projektů jako Pivo s Karlem,“ sdělil člen správní rady Fóra Jan Farský. Zakladatel Fóra Karel Schwarzenberg je předsedou jeho devítičlenné správní rady. Čtyři místa nabídl lidem z vedení jeho prezidentské kampaně (David Gaydečka, Martin Kotas, Martin Voňka a Marek Vocel), kteří nabídku přijali. Další místa pak na základě oslovení Karla Schwarzenberga získali zástupci TOP 09 – Helena Langšádlová, Tomáš Tesař a Marek Ženíšek, partnerské hnutí Starostové a nezávislí reprezentuje Jan Farský. Správní rada nastavila cíle Fóra a bude rozhodovat o jednotlivých krocích a konkrétních aktivitách. Do tříčlenné dozorčí rady pak zamíří respektované osobnosti, které mají vysoký kredit ve spo- lečnosti a které budou morálním garantem celého projektu. Nabídku již přijali Libor Winkler (Nadační fond proti korupci) a Leoš Válka (ředitel galerie DOX).

Marek Pražák
mluvčí Fóra Karla Schwarzenberga

V Praze 29. 5. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme