Novoroční přání Tomáše Aberla

Rok 2023 bude rokem zkoušek

Rok 2022 byl rokem velkých změn a bohužel více negativních než pozitivních. Z těch pozitivních přišla nová, kompetentní vláda. Díky přístupu ministerstva zdravotnictví a ministra Vlastimila Válka se nám podařilo konečně rozumně přistoupit k pandemii koronaviru. Jenže pak přišla válka. Válka, jež způsobila energetickou a prohloubila ekonomickou krizi.

Může za ni bezesporu jen a pouze Rusko, ale následky si neseme všichni, především v našich peněženkách. Pociťujeme to i v samosprávách našich měst. V Brně jsme museli opravdu velmi odpovědně přistoupit k rozpočtu a pozastavilo se pár klíčových projektů. To jsou ta negativa.

Držím se hesla, že na konci každého tunelu je světlo. Rusko očividně nemá sílu válku vyhrát, Česko i Evropa si začala uvědomovat, že energetická závislost na Rusku je špatně a západní svět nikdy nebyl jednotnější.

Chtěl bych celé naší zemi popřát, ať všechno to zlo dokážeme otočit v dobro, ať se poučíme z minulých chyb a postavíme na tom, co se teď zbortilo, nový, lepší a efektivnější systém.

Rok 2023 bude rokem zkoušek. U nás v Brně stojíme před výzvou, zda dokážeme energetiku ukočírovat a rozjet naše klíčové projekty, jako je nová multifunkční hala. Coby nově zvolený radní pro sport a IT tedy chci slíbit, že pro to udělám maximum. Věřím totiž, že se nám to povede. Věřím, že se Brno i za příští rok opravdu posune a my rozjedeme nejen stavbu Arény, ale i dalších klíčových projektů jako např. sportovní areál Anthropos. Věřím, že když budeme všichni spolupracovat, otočíme dokonce kurz dopředu. A věřím, že naše vláda se ukáže jako ta nejlepší od revoluce, potenciál na to má.

Proto, milá republiko, do nového roku především spoustu sil. Občany si dovolím požádat o pomoc a spolupráci v nelehké době. A jako bonus vyberme opravdu demokratického prezidenta. Vím, že společně to zvládneme.

Tomáš Aberl, Radní města Brno za TOP 09

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme