Eček: Bariéry pro handicapované je potřeba bourat i pomocnou rukou

Komentář poslance Jaroslava Ečka

14. 8. 2011

Tento týden proběhlo v Písecké bráně slavnostní předání šeku panu Jiřímu Pleškovi, který se zranil při surfování v Austrálii. Pan Pleško je velký sportovec a výtěžek dobročinné aukce společného projektu MČ Prahy 6 a Konta Bariéry mu pomůže k zakoupení nového handbiku.

Je úžasné, že stále ještě existují organizace a nadace, které se snaží pomáhat vracet zdravotně postižené lidi do života. Jednou z mnoha je Nadace Charty 77. Tato nadace byla opravdovým průkopníkem charitativní činnosti, protože za sebou měla více než dvanáctiletou práci v emigraci, ve Švédsku, kde František Janouch tuto nadaci založil. Stali se opravdu lidovou nadací, s desítkami tisíc pravidelných dárců. Vzpomínám například na Konto Míša, nebo  Konto Bariéry, které za osmnáct let činnosti rozdělilo více než 247 miliónů korun. Podpořilo tisíce projektů, jejichž hlavním cílem bylo zlepšení života handicapovaných spoluobčanů a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti.

Je určitě dobře, že se pomoc rozšiřuje nejen na rehabilitační a kompenzační pomůcky, ale také projekty, které podporují studium, vzdělání a v neposlední řadě také pomoc s pracovním uplatněním.

 

Jaroslav Eček
poslanec

idnes-blog.cz, 14. 8. 2011

Štítky
Osobnosti: Jaroslav Eček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme