Seifert: Holešovské Sportcentrum čeká rekonstrukce

10. 5. 2017

Dlouho dopředu vášnivě diskutovaná změna provozovatele holešovského Sportcentra se stala minulý týden realitou. Někteří obyvatelé Holešova se k tomu, že by mělo být novým provozovatelem město, konkrétně tedy jeho společnost Tepelné hospodářství, stavěli poměrně nedůvěřivě.

Soukromý provozovatel měl s městem smlouvu určitou na dvacet let, která vypršela už vloni. Radnice ji na jeden rok prodloužila kvůli vyřízení všech náležitostí, jde jí prý ale především o nutnou revitalizaci sportoviště. „Je nutné, aby byl areál vhodný pro jednadvacáté století," míní holešovský starosta Rudolf Seifert (TOP 09). Pro soukromníka by prý bylo problémové areál kvůli opravám zavírat, třeba kvůli propouštění zaměstnanců.

Podobné starosti musí radnice jako nový provozovatel sportcentra řešit samozřejmě také, jako východisko však vidí vyplácení odstupného, na které by prý soukromý podnikatel neměl prostředky. Právě dosavadního provozovatele holešovského centra redakce Deníku také kontaktovala, k celé věci se však nechtěl vyjadřovat.

Nákladná ale bude rozhodně samotná rekonstrukce: jen její první etapa si totiž vyžádá víc než třicet milionů korun, kterými navíc práce na areálu zdaleka neskončí.

„Zmiňovaných třicet milionů korun byl odhad na základní opravy – rekonstrukce uchycení vany a ochozů v bazénu, nová vzduchotechnika, zateplení, oprava šaten a sauny. Ale protože se jedná objekt vybudovaný na konci 80. let v akci Z, budou potřeba i další opravy," upozornil starosta města Rudolf Seifert.

Celkové náklady zatím podle něj přesně vyčíslit ani nelze.

„Zřejmě bude třeba opravit krovy a střechu, změnit některé dispozice (vestibul), rozšířit posilovny a saunu a podobně. To ale vše ukáže až konečná projektová dokumentace," dodal starosta.

Letos se však větších oprav sportoviště ještě nedočká, město počítá pouze s nutnými drobnějšími úpravami v době letních prázdnin, kdy je areál obvykle mimo provoz.

Podle zastupitelů se nenaplní ani obavy obyvatel, že nový provozovatel sportcentrum definitivně uzavře.

„Udržet sportcentrum a krytý bazén v provozu je logická věc, protože zatím nejsou připraveny podklady pro opravu. Ostatně udržení provozu bylo deklarováno i při zahájení jednání o převodu na městkou organizaci. Obyvateli regionu je celoročně velmi využíváno a přispívá ke sportovnímu a relaxačnímu vyžití všech generací," ujišťuje Rudolf Seifert.

Bát se prý návštěvníci nemusí ani o peníze nabité na elektronických permanentkách. Dva týdny bude sice sportoviště fungovat jen bez nich, už od 20. května bude ale možné zůstatky plně využít. Návštěvníkům navíc na pokladně bezplatně vymění stávající kartu za novou.

Jiné změny zatím město v plánu nemá.

„V nejbližší době k žádným zásadnějším nedojde a to ani ve vztahu k otevíracím dobám areálu i k cenám za vstupy. Provoz bude nový provozovatel vyhodnocovat. Zatím se nepodařilo dát do pronájmu restauraci, chybí zájemce, ale v areálu budou instalovány automaty na základní občerstvení," uzavřel holešovský starosta.

Zdroj: Kristýna Klusáková, Kroměřížský deník, 10. 5. 2017

Štítky
Osobnosti: Rudolf Seifert
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme