Zlín jede: Půjčte si od TOP 09 kolo a podpořte cyklodopravu

V rámci projektu „Zlín jede" TOP 09 půjčila lidem deset kol, které rozmístí po městě. Stačí se přihlásit na Facebook, získat kód k zámku a hned jet. V krajské předvolební kampani tak chce TOP 09 podpořit cyklodopravu a nabídnout kolo jako alternativu auta ve městě.

„Města ve Zlínském kraji jsou ucpaná a chybí nám integrovaný dopravní systém. To ze dne na den nikdo nevyřeší. Kdo se ale potřebuje rychle dostat přes ucpané město, může už dnes využít kolo. A kdo ho nemá, může si ho zadarmo půjčit od nás," říká Vlastislav Navrátil, kandidát TOP 09 na hejtmana Zlínského kraje.

TOP 09 zakoupila deset kol od projektu „Kola pro Afriku". Rozmístila je po krajském městě a dala k dispozici každému, kdo se potřebuje dostat rychle ucpanými ulicemi do práce – nebo se chce třeba jen projet. Stačí se přihlásit na www.top09.cz/kola nebo načíst QR kód a získat tak heslo k zámku. Po sesednutí z kola stačí kolo vyfotit a nahrát jeho fotku s polohou opět na Facebook, aby jej našli i další lidé. Celý projekt bude spuštěn dnes před NC Čepkov ve Zlíně, kde jej představí právě Vlastislav Navrátil a další čelní kandidáti TOP 09. Lidé mohou najít kola v ulicích Zlína už nyní.

„Věřím, že se lidé rádi projedou. Dělají tím něco pro sebe a pro životní prostředí. Chtěli jsme akcí podpořit dobrou věc, a proto jsme kola zakoupili od projektu 'Kola pro Afriku'. Tím jsme přispěli na přepravu kol na tento kontinent. V polovině října navíc kola vrátíme, a projekt tím podpoříme ještě jednou," pokračuje Vlastislav Navrátil.

Lidé mohou ujetými kilometry navíc bojovat za svobodu. Stačí se při jízdě na kole přihlásit do aplikace www.kilometryzasvobodu.cz, kterou už používají běžci a cyklisté po celé republice. Pokud společnými silami doběhneme a dojedeme vzdálenost do Moskvy, přispěje TOP 09 částkou 30.000 Kč na projekt Paměť národa. Pokud bude dosažena trasa do Pchjongjangu, bude to dokonce 50.000 Kč. „Každý kilometr se počítá a pomáhá. Pokud budou mít lidé zájem, nabídneme kola i do jiných měst. Stačí si o ně napsat," dodává Vlastislav Navrátil.

Zlín jede.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme