Zemřel rytíř odvážného ducha Jiří Křižan

14. 10. 2010

 

Ve věku 68 let náhle zemřel filmový scenárista a bývalý poradce prezidenta Václava Havla Jiří Křižan. Napsal scénáře mimo jiné k filmům Stín horkého léta a Je třeba zabít Sekala. Poslední léta strávil v rodných Brankách u Valašského Meziříčí, kam se vrátil, aby se postaral o nemocnou maminku. Jeho vášní se staly koně a rybaření na pstruhových vodách, kde nalézal klid a odpočinutí.

„Smutná zpráva nás všechny zaskočila a zarmoutila. Včera odpoledne jsem s panem Křižanem hovořil na náměstí Valašského Meziříčí při mítinku, kde nás byl podpořit. Přál nám hodně štěstí o víkendu s tím, že si v pondělí zavoláme...“ uvedl v krátké reakci na informaci předseda TOP 09 Valašské Meziříčí Vlastislav Navrátil.“

Hluboce litujeme ztráty Jiřího Křižana. Byl to člověk velmi zkušený, zásadový, občansky i osobně statečný. Uměl přesně a hlavně včas rozpoznat, co je dobré a co je špatné. Pro TOP 09 Zlínského kraje byl velkou oporou a nezpochybnitelnou morální autoritou. Vynasnažíme se vzdávat svou prací pro společnost a stát čest jeho památce.

Rozloučení s Jiřím Křižanem proběhne v sobotu 23.října v 14:00 v evangelickém kostele v Botanice ve Valašském Meziříčí.

Petr Jan Kryštof
krajský manažer TOP 09 Zlínský kraj

 

Ve Zlíně 14. října 2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme