Velkopáteční návštěva Karela Schwarzenberga ve Zlínském kraji

2. 4. 2010

Velký pátek letos připadl na 2. dubna. A právě na tento den pozval Evžen Uher, místostarosta Uherského hradiště a kandidát číslo dvě ve volbách do PSP ČR, pana předseda do našeho kraje. Dopoledne přednášel Karel Schwarzenberg stovce posluchačů na téma české zahraniční politiky. Zdůraznil nutnost znovu nastavit jasný a čitelný kurz, neboť renomé našeho státu za poslední rok dosti utrpělo na pověsti. Přednáška se uskutečnila na Fakultě logistiky a krizového řízení UTB v Uherském Hradišti. „My jsme slíbili, že euro zavedeme. Zaplaťpánbu jsme ale neřekli kdy,“ zavtipkoval Karel Schwarzenberg v reakci na jeden z dotazů a doplnil, že pro zavedení měny není podstatný formální termín, nýbrž zdraví veřejných rozpočtů. Po živé debatě si pan předseda odpočinul s šedým tácem ve frontě na oděd ve studentské menze.

Program pokračoval setkáním s veřejností v kongresovém sále hotelu Moskva ve Zlíně. Přítomno bylol na dvě stě občanů dychtících na vlastní uši slyšet podrobnosti o programu a záměrech TOP 09. Několik dotazů zodpověděl též lídr krajské kandidátky Petr Gazdík „Redukce státní správy se týká samozřejmě především centrálních institucí a úředníků liknavých, ti pracovití se nemají čeho obávat,“ upřesnil lídr STAN své vyjádření ze středečních Otázek Václava Moravce. Po krátké autogramiádě v závěru diskuse se Karel Schwarzenberg uchýlil do kostela sv. Filipa a Jakuba na křížovou cestu. Po té položil květy k právě odhalené soše Tomáše Bati a pokračoval ve své misi do Kroměříže.

Průvodci Květnou zahradou knížeti byli předseda městské organizace TOP 09 Emil Sedlařík a Lenka Mergenthalová, kandidátka číslo šest v nadcházejích parlamentních volbách. Jarní procházka přilákala na padesát Kroměřížanů, ba i přespolních. Ing. Petr Vaněk stručně představil portfolio souboru renesančních kolonády, které by mělo být v dohledné době vydáno. Po půhodince strávené v družném rozhovoru s lidmi zakončil Karel Schwarzenberg svou návštěvu účastí na velokpátečních obřadech v chrámu sv. Mořice, který si vybral pro jeho sedmistépadesáté výročí založení.

Tiskový tým TOP 09 Zlínského kraje

Jana Hlaváčová, P. J. Kryštof

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme