Vandame: Být patriotem neznamená jen pít víno a nosit kroj

27. 9. 2018

Sucho a nedostatek vody v půdě je důsledkem zanedbání péče o krajinu. Zdravé a čisté prostředí je důležité pro kvalitní život nyní i v budoucnu. Být patriotem neznamená jen pít víno a nosit kroj, ale také se starat o to, v čem žijeme a co předáme našim dětem, respektovat přírodu a pečovat o půdu, vodu a zeleň. Tento fakt nebudeme ignorovat.

Od studií se zajímám o ekologii a sociální politiku. Mám bohaté pracovní zkušenosti také z mezinárodních korporací, kde jsem se starala o marketing velkých světových značek.

Nyní podnikám a pracuji zejména pro lokální firmy a neziskový sektor. Baví mě iniciovat setkávání s lidmi, kteří nás svými názory posunují dál. Kromě festivalu Prolínání světů jsem organizovala soutěž Vstřícný zaměstnavatel regionu a pomáhám studentům s organizací diskusí Hvězda mluví a naslouchá.

Zpět do Uherského Hradiště jsem se vrátila před 8 lety. Přivezla jsem si s sebou i kus světa v podobě svého francouzského manžela a dva skvělé syny.

Díky pestrým zkušenostem z domova i ze zahraničí vím, jak se dělají skvělé služby, a právě to chci zúročit v práci pro město a jeho občany.

Mgr. Zuzana Vandame, OSVČ marketing, socioložka, členka komise pro vzdělávání a komise pro rozvoj města